Για την αντεργατική πρόβλεψη του νέου ποινικού κώδικα

Δημοσιεύτηκε στις

Για την αντεργατική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τον νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Ενημερώνουμε τα σωματεία ότι η κυβέρνηση φέρνει μεταξύ των προαπαιτουμένων το σχέδιο νόμου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σχέδιο, με το οποίο εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών ρυθμίσεων για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των τραπεζών χτυπά ακόμη παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που είναι πάντα ο ασθενέστερος οφειλέτης στην πολιτική δίκη και τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης.

 

Μεταξύ των άλλων αντιλαϊκών ρυθμίσεων φέρνει νέα πρόβλεψη για ικανοποίηση και των μη προνομιούχων απαιτήσεων στον πίνακα κατάταξης με μείωση του ποσοστού ικανοποίησης των εργατικών απαιτήσεων στο 25%.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση απαιτούμε την απόσυρση της ρύθμισης και καλούμε τα συνδικάτα να αντιταχθούν και να αποτρέψουν με την πάλη τους τη μείωση του ποσοστού στην ικανοποίηση των εργατικών απαιτήσεων μετά από πλειστηριασμό, αφού οι απαιτήσεις αυτές είναι ιδρώτας και κόπος τους, ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος μέσα από τη δική τους εργασία, το μοναδικό τους εισόδημα από την πώληση της εργατικής τους δύναμης.

 

Περισσότερα

Γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης από τους Οικοδόμους ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Ένα γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον γίγαντα λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης της εμπλοκής της χώρας...

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα ενάντια στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου...

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα 23 Ιουνη

Οι προσυγκεντρώσεις τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, έχουν οριστεί στις 6.30μμ στα εξής σημεία: Πλατεία Κάνιγγος:...