Για την έκθεση για την οικονομία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ακόμα και ο ΣΕΒ θα «ζήλευε» το δελτίο τύπου του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ με τα βασικά συμπεράσματα από την Ενδιάμεση Έκθεση του Ινστιτούτου για την ελληνική οικονομία και απασχόληση το 2017, που δημοσιεύτηκε στις 4/10!

 Για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ δίνει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο, στη μεγαλοεργοδοσία, αποδεικνύοντας ότι αυτό που την «κόπτει» πραγματικά είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει να καταθέσει ιδέες και προτάσεις, ενώ ο κόσμος καίγεται από τις απολύσεις, από τις μειώσεις μισθών, από τη μερική απασχόληση, από το πετσόκωμα κοινωνικών παροχών, συντάξεων.

 Το συγκεκριμένο δελτίο, λοιπόν, μιλάει για «ένα νέο ισορροπημένο μοντέλο ανάπτυξης, ένα επεκτατικό μίγμα εσωστρέφειας και εξωστρέφειας…….αύξηση των εθνικών μεριδίων παραγωγής στην παγκόσμια αγορά….», για «…..δημιουργία βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων……».

 Η ΓΣΕΕ, δηλαδή, αναζητά ό,τι αναζητούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, προτείνοντας ο καθένας το δικό του τρόπο για τη θωράκιση της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

 Όλα τα παραπάνω όχι μόνο δε σχετίζονται, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αφού προϋποθέτουν τις μειώσεις μισθών, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων, επιδείνωση των όρων εργασίας, μείωση κοινωνικών παροχών, συντάξεων.

 Αυτή τη συνολική επιδείνωση της ζωής των εργαζόμενων, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, τη μείωση του εργατικού εισοδήματος η ΓΣΕΕ τη βαφτίζει «δείγμα της εύθραυστης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας» και «κρυφό μηχανισμό λιτότητας». Αντιστρέφει, δηλαδή, την πραγματικότητα και παραπλανά τους εργαζόμενους, όπως κάνει ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και όλοι οι υπηρέτες αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Κουβέντα δε λέει για την αιτία των προβλημάτων της εργατικής τάξης, που της έχουν κάνει το βίο αβίωτο.

 Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να απαλλαγούν από όλες αυτές τις δυνάμεις που δήθεν τους «εκπροσωπούν», να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους και τα δικά τους συμφέροντα κόντρα σε αυτά των καπιταλιστών και της ανάπτυξής τους. Να δυναμώσουν τα δικά τους όπλα, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ για όλους, για κλαδικές ΣΣΕ με αυξήσεις, για την προστασία και ενίσχυση του δικαιώματος στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων, για συνολική ανατροπή των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων.

 

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...