Απόφαση της ΟΕΝΓΕ για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έρχονται νέα μέτρα, χτύπημα στα εργασιακά, μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στη κήρυξη των απεργιών και την οργάνωση της συνδικαλιστικής δράσης, έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες και τα χρέη στο δημόσιο.

 Κανείς κλάδος δεν εξαιρείται από την ολομέτωπη επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει με τη διαδικασία του επείγοντος για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο που διευθετεί το χρόνο εργασίας. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018  προβλέπει νέα μείωση κατά 350 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Η υγεία μπαίνει στον κόφτη για να επιτευχθούν τα περιβόητα πρωτογενή πλεονάσματα.

 Την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, η χώρα μας δίνει το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ   με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία,  με  αιχμή  την  αναβάθμιση  του  στόλου των F16, θα προστεθούν πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και  αποστολές. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ με τα δικαιώματα μας και την υγεία του λαού.                                                                           

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαντάμε αγωνιστικά στα μέτρα που ήδη υλοποιούνται και σε όσα ετοιμάζεται να προσθέσει η κυβέρνηση μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης».  

Οργανώνουμε τους αγώνες μας. Περνάμε στην αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...