Αποτελέσματα εκλογών Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 10/5 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του ΕΥΚ Καβάλας, με άνοδο της “Ταξικής Ενότητας” (ψηφοδέλτιο που στηρίζετε από το ΠΑΜΕ) σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές σε ποσοστά (13.3%από 9%) αριθμό ψήφων(10 από 7) και έδρες στο Δ/Σ (2 από 1). Η άνοδος των Ταξικών Δυνάμεων είναι το μοναδικό θετικό στοιχείο που προκύπτει από το συνέδριο του ΕΥΚ Καβάλας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν την μάχη για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος της και τους μηχανισμούς της, στην προσπάθεια να μαζικοποιηθούν τα σωματεία. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση ανασύνταξης και αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Παρ’ όλα αυτά ο συσχετισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας παραμένει αρνητικός για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Οι δυνάμεις του συμβιβασμού, αν και μειώθηκαν, συνεχίζουν να έχουν την πλειοψηφία στο ΕΥΚ.  

Το Συνέδριο του ΕΥΚ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έντονης σαπίλας και εκφυλισμού, με ευθύνη του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Σωματεία “σφραγίδες” ,χωρίς συνεδριάσεις ΔΣ, χωρίς ούτε μία συνέλευση σε ολόκληρη τη θητεία, που δεν κάνουν τίποτα άλλο πέρα από το να “παράγουν” αντιπροσώπους. Οι ταξικές δυνάμεις αποκάλυψαν το όργιο νοθείας και διπλοψηφιών σε μια σειρά σωματεία που ελέγχονται από την πλειοψηφία του ΕΥΚ. Πάνω από 200 άτομα που έχουν διπλοψηφίσει για αντιπροσώπους. Η σαπίλα και ο εκφυλισμός φάνηκε και στο ίδιο το συνέδριο. Στόχος τους ήταν για μια ακόμη φορά να μη γίνει καμιά συζήτηση για τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική, τη μεταξύ τους σύνδεση, για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, τις θέσεις και τις προτάσεις κάθε δύναμης.

Απέναντι στην τακτική της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΥΚ, δηλαδή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που θέλει τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι και να υπομένουν στωικά όλα τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται, που θέλει τα ΕΚ να έχουν ρόλο διεκπεραιωτή των προγραμμάτων της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων διαχείρισης της φτώχειας και να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στη λογική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού, η «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» απαντά δυναμικά και αγωνιστικά καλώντας τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς στα ίδια τους τα σωματεία στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Είναι ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να περάσει σε αντεπίθεση, να διεκδικήσει για λογαριασμό των εργαζομένων και των παιδιών τους, όλο τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται η ανάγκη περισσότερες δυνάμεις να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, το επόμενο χρονικό διάστημα. Για να ανεβάσουμε την παρέμβαση μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τους εργαζόμενους για να μπουν εμπόδια στα σχέδια συγκυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοτών. Για ένα εργατικό κίνημα που θα βάζει στόχο την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Που θα ενώνει την εργατική τάξη για να αυξηθεί η δυναμική των αγώνων, για να αποσπάσουμε μεγαλύτερες κατακτήσεις, για να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Για να χτυπηθεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός που έχει βαθιές ρίζες και μηχανισμό. Για να χτυπηθούν τα φαινόμενα, σαπίλας, νοθείας και εκφυλισμού.

Θα αποκαλύψουμε πιο αποτελεσματικά το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα είναι ασυμβίβαστα με τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού. Θα συγκρουστούμε και πάλι με τις λογικές της “ταξικής συνεργασίας” και του “εταιρισμού” ανάμεσα στην εργατική τάξη και το κεφάλαιο. Θα αντιπαλέψουμε το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία, τη λογική του “μικρότερου κακού”, το ρίξιμο των απαιτήσεων και θα προβάλουμε διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού, κόντρα σε αυτούς που θέλουν το εργατικό κίνημα χειροκροτητή των αντιλαϊκών αποφάσεων.

Συνάδελφοι μπροστά μας έχουμε την μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος των λαϊκών αναγκών αλλά και την προετοιμασία του εργατικού κινήματος για την νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τρόικα (θεσμοί) και μεγάλο κεφάλαιο. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις να υπάρχουν κατακτήσεις για τους εργαζόμενους της Καβάλας. Σε αυτό το δρόμο πορευτήκαμε και σε αυτόν θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να βαδίζουμε και την επόμενη τριετία. Με τις αυξημένες δυνάμεις που έχουμε στο ΔΣ του ΕΥΚ θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σε κάθε αγώνα που θα έρθει. Με συνεχή δουλειά μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 10/05/2015

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Υ.Κ.( 15ΜΕΛΕΣ)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ : 77 2012: 79

ΨΗΦΙΣΑΝ : 75 2012: 78

ΑΚΥΡΑ : 0 ΛΕΥΚΑ : 0 ΕΓΚΥΡΑ : 75 2012: 1 – 0 – 77

 

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ) : 10 ( 2 ΕΔΡΕΣ) 2012 : 7 (1 ΕΔΡΑ)

ΠΑΣΚΕ : 54( 11 ΕΔΡΕΣ) 2012 : 62 (12 ΕΔΡΕΣ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (ΔΑΚΕ) : 11 (2 ΕΔΡΕΣ) 2012 : 8 (2 ΕΔΡΕΣ)

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...