Απλήρωτοι και στον «αέρα» 478 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στον «αέρα» και απλήρωτοι από τον Ιούνη βρίσκονται 478 εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί με 8μηνο πρόγραμμα 4ωρης απασχόλησης στον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα δικαστικής διένεξης που έχει προκύψει μεταξύ ΟΑΕΔ και πρώην εργολάβου, τον οποίο δικαίωσε το δικαστήριο και τώρα η διαδικασία έχει παγώσει με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρία των εργαζομένων, ανύπαρκτα δικαιώματα και μισθούς πείνας, όλα φυσικά προς όφελος των εργοδοτών.

Παρέμβαση στην υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας έκανε από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ με το βουλευτή Χρήστο Κατσώτη, ζητώντας την επίλυση του θέματος υπέρ των εργαζομένων με την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη συνέχιση της εργασίας τους. Η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε γνώση για το θέμα και ότι επιχειρεί να το επιλύσει. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, αλλά και να οργανώσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.  

 

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...