Απεργία στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ 12 & 13 Δεκέμβρη στα έργα ΔΕΔΔΗΕ στους νομούς Αττικής & Κορίνθου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, ύστερα από συσκέψεις με τους εργαζόμενους της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ, αποφϊσισε 48 ωρη απεργία το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκέμβρη σε όλες τις εργολαβίες της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στα έργα ΔΕΔΔΗΕ στους Νομούς Αττικής και Κορίνθου, καθώς η εργοδοσία τις τελευταίες εβδομάδες δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων που είχε συμφωνηθεί με την Διοίκηση του Σωματείου.
Πέρα από την αθέτηση του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, σε συνάντηση που έγινε μέσα στην εβδομάδα, η εργοδοσία δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, για το πότε θα γύνουν τελικά οι πληρωμές. Σαν Σωματείο εκτιμάμε ότι δεν έχει υλοποιηθεί το πλαίσιο των αιτημάτων, στο οποίο είχε δεσμευθεί η εργοδοσία.
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζει η εργοδοσία, δεν θα χαρίζουμε άλλο τον ιδρώτα μας.
Τοο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει και στηρίζει τις αυθόρμητες κινητοποιήσεις που έκαναν οι εργαζόμενοι αυτήν την εβδομάδα για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Τους καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην απεργία ενωμένοι και αποφασισμένοι, μέσα από το Σωματείο τους. Είναι πολύ σημαντικό βήμα, ότι για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι της Αττικής συντονίζονται με τους συναδέλφους της Κορίνθου για να κάνουμε ενιαία κινητοποίηση.

Απαιτούμε:

1. Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας. Τήρηση του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

2. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, να γίνουν προσλήψεις ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό.

3. Να δίνεται ο μισθός σταθερά κάθε μήνα, σε ημερομηνία που θα δεσμευτεί η εργοδοσία. Να δίνονται στους εργαζόμενους κάθε μήνα οι καταστάσεις μισθοδοσίας.

4. Να τηρούνται τα μέτρα Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους (να χορηγούνται ζώνες με ημερομηνία λήξης, σκάλες ασφαλείας τύπου ΔΕΗ, καλαθοφόρα οχήματα, βομβητές εντοπισμού ρεύματος, πέδιλα, εξοπλισμός ατομικής προστασίας ).

5. Να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες Υγιεινής στους εργασιακούς χώρους (ντους, φωριαμούς, νιπτήρες, τουαλέτες, μέσα μεταφοράς προσωπικού στο χώρο εργασίας κ.α.)

6. Να δώσει η εταιρεία τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως είναι υποχρεωμένη και όχι να τα αγοράζουν οι εργαζόμενοι με δικά τους χρήματα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...