Απέναντι στον θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού απαντάμε με ταξική ενότητα και πάλη.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την συμπαράσταση του στα συνδικάτα και την εργατική τάξη της Γαλλίας, στα θύματα των επιθέσεων και τις οικογένειες τους για τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που βίωσαν τις τελευταίες μέρες.

Ο θρησκευτικός φανατισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι έννοιες εχθρικές προς την εργατική τάξη όλου του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα πρέπει αυτή τη δύσκολή στιγμή να θέσουν το ερώτημα

«ποιος ωφελείται από αυτές τις πράξεις» και επίσης, ποιες πολιτικές δυνάμεις, κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί στήριξαν, ακόμα και χρηματοδότησαν αυτές τις οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.

Στις δύσκολες αυτές ώρες όμως, γινόμαστε μάρτυρες μιας επανάληψης της τρομοϋστερίας και της υποκρισίας που ακολούθησε και την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Σε όλες τις χώρες, οι πολιτικές δυνάμεις και οι κυβερνήσεις που πρωταγωνιστούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και την καλλιέργεια «εθνικών διαφορών» κτλ, να πρωταγωνιστούν στα καλέσματα για «ενότητα απέναντι στην τρομοκρατία», μια τρομοκρατία που εξέθρεψαν οι ίδιοι.

Η πείρα των εργαζομένων, ειδικά με το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δείχνει ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να απαντήσει σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, στο ξεπέταγμα του ρατσισμού και του εθνικισμού. Ταυτόχρονα, να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη. Η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γίνονται υπό το πρόσχημα της τρομοκρατίας, που καταλήγουν σε νέα αιματοκυλίσματα. Ήδη η ΕΕ άνοιξε την συζήτηση για νέα μέτρα εναντίον «επικίνδυνων προσώπων». Στην Ελλάδα έχουμε πείρα για το ποιοι θεωρούνται επικίνδυνοι για την ΕΕ και το κεφάλαιο, που καθημερινά συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την συμπαράσταση του στο εργατικό κίνημα της Γαλλίας. Απέναντι στον θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού απαντάμε με ταξική ενότητα και πάλη. Είμαστε όλοι ταξικά αδέρφια!

Περισσότερα

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στη Βραζιλία(ΦΩΤΟ)

Στη Βραζιλία στις 1 και 2 Μάρτη συνεδριάζει το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ για...

Αλληλεγγύη στα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της κρατικής καταστολής και αυταρχισμού, την κλιμάκωση των βίαιων...