Απάντηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο άρθρο – επίθεση της ΑΥΓΗΣ απέναντι στο Δικαίωμα της Απεργίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την κυβερνητική εφημερίδα Αυγή για την αισχρή επίθεση που κάνει απέναντι στους εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ή απέναντι σε αυτούς που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που αγωνίζονται. Όλες οι κυβερνήσεις με τους διάφορους μηχανισμούς προπαγάνδας εκφράζουν τις επιθυμίες αλλά και τους φόβους των εργοδοτών.

Τα ίδια έλεγαν οι κατοχικές κυβερνήσεις κι οι εφημερίδες τους όταν οι εργαζόμενοι κατέβαιναν σε απεργία για να καταργήσουν στην πράξη την επιστράτευσή τους. Τα ίδια έλεγαν στη δεκαετία του 1960 όταν οι οικοδόμοι κατέκλυζαν τους δρόμους αγωνιζόμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την εργοδοτική αυθαιρεσία και ξήλωναν τα πεζοδρόμια για να αμυνθούν απέναντι στην αστυνομική τρομοκρατία. Τα ίδια έγραφαν οι κυβερνητικές φυλλάδες κατά την περίοδο της Χούντας αλλά και μετέπειτα, όταν προσπαθούσαν να πείσουν τους εργάτες και με νόμο ότι η ταξική πάλη τελείωσε!

Γι’ αυτό λέμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέχτηκε από το κεφάλαιο για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και για να περάσει νόμους που θα δυσκολεύονταν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Και αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην όλη προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφράσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και να προετοιμάσει το έδαφος για τα νέα εμπόδια που θέλουν να βάλουν κυβέρνηση-εργοδοσία στους εργάτες, γιατί καταλαβαίνουν καλύτερα από τον καθένα πως οι εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα θα ξεσηκωθούν κι όχι μόνο θα βάλουν φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας όλο τον πλούτο που παράγουν.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Όσα εμπόδια και να βάλουν στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν όταν το δίκιο μας, από ρυάκια που είναι τώρα με ξεχωριστούς αγώνες των διάφορων κλάδων, οδηγήσει σε ενιαίο μέτωπο τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα και γίνει ορμητικό ποτάμι που στο διάβα του θα παρασύρει τα πάντα.

 

           

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...