Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου προς την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου και τις δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης κ. ΚΟΝΤΟΝΗ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Έχουν το θράσος να απαντάνε στην χθεσινή διαδήλωση του ΕΚΖ, απέναντι στην φιέστα που οργάνωσαν κυβέρνηση, περιφέρεια, κεφάλαιο στη Ζάκυνθο και να μιλάνε για «μιζέρια», για «καταστροφολογία» και ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε την απομόνωσή μας από τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων».

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη για αυτό δεν σιωπούμε – διαδηλώνουμε.

Σπύρος Γαλιατσάτος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: Τα Ιόνια Νησιά και δη η Ζάκυνθος αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» σε πανελλήνιο επίπεδο.

Δεκάδες καταγγελίες για απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Πολλές περισσότερες περιπτώσεις δεν φτάνουν καν στην καταγγελία από μη εμπιστοσύνη στους ελεκτικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία και το φόβο της ανεργίας.

Στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου δεν εφαρμόζεται η κλαδική σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων με την πλατιά στήριξη των κρατικών μηχανισμών ΣΕΠΕ κλπ.

Δεν τα γνωρίζεται ως ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τα γνωρίζεται κύριε Κοντονή;

Είναι καταστροφολογία ή πραγματικότητα της ανάπτυξης προς όφελος του κεφαλαίου που ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, τα 3.000 κομμένα ρεύματα στη Ζάκυνθο το 2017 έστω και για μια ώρα (σε κανένα μεγαλοοφειλετη μεγαλοεπιχειρηματία δεν κόπηκε το ρεύμα).

Είναι μιζέρια δικιά μας οι χιλιάδες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από την Εφορία;

Στην Αναφωνήτρια, στις Μαριές, στο Κοιλιωμένο, στις Βολίμες, με χιλιάδες στέμματα καμένης γης που δημιουργεί η δική σας ανάπτυξη (οικόπεδα, ναρκωτικά), εμείς οι απομονωμένοι από τις ανάγκες και τις αγωνίες παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους για τις αποζημιώσεις που υποσχέθηκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης και που μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ευρώ.

Σταύρος Κοντονής Υπουργός Δικαιοσύνης: Να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.

Το νοσοκομείο της Ζακύνθου που δεν έχει ΜΕΘ, προσωπικό, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οφθαλμολογική κλινική, μαγνητικό τομογράφο, μαστογράφο κ.ά. και παρά τις υποσχέσεις του υπουργού κ. Πολάκη στο Εργατικό Κέντρο, δεν υπάγεται στον αναπτυξιακό σας σχεδιασμό ή δεν φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο;

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και η μετατροπή της Σούδας και του Άραξου σε αποθήκη πυρηνικών σε ποια αναπτυξιακή ημερίδα χωράει;

Είναι γεγονός ότι ενοχληθήκατε γιατί ακριβώς ο κόσμος συσπειρώνεται στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και βρίσκει αποκούμπι απέναντι στη αναπτυξιακή σας πολιτική. Το ΕΚΖ δεν συμμετέχει σε φιέστες που δίνουν άλλοθι στην πολιτική της κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου. Παλεύουμε για ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής τάξης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Μαζί με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες θα παλέψουμε για κλαδικές συμβάσεις και θα απαντήσουμε με απεργία απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στην εργατική τάξη και στο λαό.

 

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ

Αυτή είναι η δική μας αναπτυξιακή πρόταση

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...