Απάντηση της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Αττικής στο κατάπτυστο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗΣ για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το κατάπτυστο άρθρο της κυβερνητικής «Αυγής» στις 28 Ιουνίου, με το οποίο επιχειρείται να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η εφημερίδα επιλέγει την παρέμβασή της, που διαλαλεί ότι “…κρίσιμοι για τα εθνικά συμφέροντα κλάδοι δεν έχουν το δικαίωμα της απεργίας”.

Ξεχνάει από ότι φαίνεται ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν χαρίστηκε, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Η “Αυγή” βγαίνει μπροστά ως λαγός για να προετοιμάσει το έδαφος για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, κατά τις επιταγές των εργοδοτών ώστε να μην βρίσκουν κανένα εμπόδιο στην «ανάπτυξη» τους.

Με αφορμή τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο συντάκτης προσπαθεί να βάλει τον έναν κλάδο απέναντι στον άλλο. Προσπαθεί να διασπάσει του εργαζόμενους. Π.χ. όταν κινητοποιούνται οι αγρότες, τα φώτα να πέφτουν πάνω στους «αγανακτισμένους» μεταφορείς. Όταν απεργούν οι εργαζόμενοι των μεταφορών, στους «αγανακτισμένους» αγρότες. Κι όταν απεργούν οι ναυτεργάτες ή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, στους «αγανακτισμένους» τουρίστες κ.ο.κ. Αφήνει στο απυρόβλητο όμως την πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους στον να αντιδρούν.

Τους φοβίζει η έμπρακτη έκφραση της συμπαράστασης στους απεργούς ενός κλάδου από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που συνθλίβονται από τον ίδιο αντίπαλο, τα μονοπώλια και το κράτος τους. Η «Αυγή» σκόπιμα παρουσιάζει όλους αυτούς που βγαίνουν στο δρόμο και διεκδικούν ως ότι έχουν διαφορετικά και συγκρουόμενα συμφέροντα, για να υπονομεύσει την προοπτική κοινής πάλης και της συμμαχίας τους, να συκοφαντήσει την αλληλεγγύη και να παροτρύνει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Κατατάσσει όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί στους «εχθρούς» της οικονομίας και της ανάκαμψης.

 Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

 Σε μια περίοδο που εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους ετοιμάζονται για απεργιακούς αγώνες, η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελεί ισχυρό όπλο στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι η δική μας απάντηση στην Αυγή και στον κάθε υπερασπιστή της βαρβαρότητας που ζούμε!

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Μακραίνει η λίστα των εργατικών “ατυχημάτων” στα εργασιακά κάτεργα

 Άλλος ένας συνάδελφός μας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από “ατύχημα”...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Συνάδελφοι συναδέλφισσες. Κάτω από την πίεση του συνδικάτου, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο...