Απάντηση ΔΑΣ στην ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για την απεργία στα θέατρα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

η προσπάθεια κυβέρνησης και Π.Ο.Θ.Α. να υπονομεύσουν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Θέατρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. ξεπερνά κάθε όριο. Χρειάστηκαν 8 ημέρες για να συγκαλέσουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τη στιγμή που τα δύο μεγαλύτερα Σωματεία μέλη της δίνουν καθημερινή μάχη στα Θέατρα για την επιτυχία της Απεργίας, που έχουν ήδη κηρύξει.

Ξεκίνησαν τη συνεδρίαση απαιτώντας την αποχώρηση μελών του Δ.Σ. του Π.Μ.Σ. που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν. Αρνήθηκαν ακόμα και την παραμονή τους χωρίς δικαίωμα λόγου.

Καταψήφισαν την πρότασή μας για κήρυξη Απεργίας στις 15 Μάρτη για όλους τους εργαζόμενους στο Θέατρο. Η υποκρισία τους ξεπέρασε τα όρια όταν επικαλέστηκαν ότι καταψηφίζουν την πρότασή μας γιατί δεν μπορούν να δράσουν χωρίς εξουσιοδότηση από τα άλλα Σωματεία.

Δεν είχαν βέβαια την ίδια ευαισθησία όταν τους καλούσε η κυβέρνηση και πήγαιναν χωρίς εξουσιοδότηση από τα Σωματεία των Ηθοποιών, των Μουσικών και των Τεχνικών για να συζητήσουν με τους θεατρικούς επιχειρηματίες.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα θέατρα δίνουν σκληρή μάχη για την επιτυχία της Απεργίας απέναντι στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, οι Διοικητικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία ήρθαν αποφασισμένοι από τα πριν να μη δώσουν τη δυνατότητα σε Τεχνικούς και άλλες ειδικότητες στα Θέατρα να απεργήσουν μαζί με Ηθοποιούς και Μουσικούς στις 15 Μάρτη. Αυτοί που στις ανακοινώσεις τους γράφουν τη λέξη «ενότητα» με κεφαλαία γράμματα, έκαναν ότι μπορούσαν για να μην έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι στα Θέατρα να απεργήσουν ενωμένοι. Όλα αυτά την ώρα που οι εργοδότες έχουν ενωθεί σε κοινό μέτωπο απέναντι στο αίτημά μας για Σ.Σ.Ε. στα Θέατρα.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από το Σ.Ε.Η. και τον Π.Μ.Σ. είμαστε κάθε μέρα στα Θέατρα και μας είναι καθαρό ότι από μεγάλη μερίδα Τεχνικών υπάρχει διάθεση για συμμετοχή στην Απεργία. Αυτή η αυξημένη διάθεση, αν δινόταν η δυνατότητα να γίνει συμμετοχή στην Απεργία, είναι σίγουρο ότι θα στρίμωχνε ακόμα περισσότερο τους θεατρικούς επιχειρηματίες. Αυτό το ενδεχόμενο φοβήθηκαν. Είναι υποκριτικό και προκλητικό από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α. να δηλώνουν ότι «η Ομοσπονδία συμπαρίσταται και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις αποφάσεις» του Σ.Ε.Η. και του Π.Μ.Σ. Οι Ομοσπονδίες δε χρειάζονται για να στέλνουν ευχητήριες κάρτες, αλλά για να οργανώνουν τον αγώνα του κλάδου και όχι να τον υπονομεύουν.

Καταλαβαίνουμε ότι η πλειοψηφία της Π.Ο.Θ.Α. είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου υπονόμευσης της Απεργίας. Ήδη η κυβερνητική ΑΥΓΗ έχει επιτεθεί σε Σ.Ε.Η. και Π.Μ.Σ. με αρθρογραφία τις προηγούμενες μέρες. Μία μέρα μετά το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α., το ΕΘΝΟΣ φιλοξενεί συνέντευξη του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας που επιτίθεται με χυδαίο τρόπο σε Π.Μ.Σ. και Σ.Ε.Η.

Κατανοούμε την οργή που νιώθουν κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές όταν βλέπουν εργαζόμενους να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Συνεχίζουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Απεργία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμά της θα είναι καθοριστικό για τις προσπάθειές μας για δουλειά με δικαιώματα στα Θέατρα.

 

 

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...