Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του στις Τηλεπικοινωνίες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του στις Τηλεπικοινωνίες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Τελεφονικα Ισπανίας.

Οι εργαζόμενοι της Telefonica Movistar αγωνίζονται για τον τερματισμό των συνθηκών δουλείας που επιβάλει αυτή ηπολυεθνική και βρίσκονται σε απεργία πάνω από 1 μήνα. Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ έχουν επιβάλει βέτο. Ο Τύπος, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση είναι στα χέρια τής πολυεθνικής και δεν επιτρέπουν να ακουστεί η τίποτα για τον αγώνα των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση της Πρεσβεία της Ισπανίας, που απέφυγε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, δείχνοντας ποια θέση παίρνει το Ισπανικό Κράτος απέναντι στο εργατικό κίνημα, στηρίζοντας τα συμφέροντα της πολυεθνικής ΤΕΛΕΦΟΝΙΚΑ.

 

 Το Γραφείο Τύπου

 

Ακολουθεί το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας :

 

 

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

 

 

ΠΡΟΣ

 

Πρεσβεία Ισπανίας

 


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, συμπαραστέκεται στην Απεργία που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα στο ισπανικό κράτος στον τομέα των Τεχνικών τής πολυεθνικής Telefonica Movistar.

 

 

 

Οι εργαζόμενοι της Telefonica Movistar αγωνίζονται για δίκαιες διεκδικήσεις, για τον τερματισμό των συνθηκών δουλείας που επιβάλει αυτή ηπολυεθνική, η οποία καυχιέται για το κοινωνικό έργο και συμπεριφέρεται σαν την χειρότερη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστήσει επισφαλή την εργασία και να υποδουλώσει τους εργαζόμενους.

 


Αυτή η πολυεθνική, η οποία ξεκίνησε το 2000, καταστρέφοντας μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω των πολυάριθμων μεταρρυθμίσεων (Ε
RΕ), γιά πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, με τη υπογραφή και ανεκτίμητη βοήθεια των συνδικάτων τού συστήματος, CCOO και UGT, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εργολάβων, υπεργολάβων και ψευδο-αυτοαπασχολούμενων.

 


Γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες εργασίας των Τεχνικών της Telefonica Movistar είναι συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12-14 ώρες την ημέρα για ένα πενιχρό μισθό. Οι θέσεις εργασίας είναι στον αέρα, κάθε τρία χρόνια μειώνονται οι βαθμίδες με συνέπεια την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων. Η κοινωνική ασφάλιση αφαιρείται από το μισθό των εργαζομένων και απουσιάζουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 

 

 

Την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ έχουν επιβάλει βέτο. Ο Τύπος, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση είναι στα χέρια τής πολυεθνικής και δεν επιτρέπουν να ακουστεί η τίποτα για τον αγώνα των εργαζομένων. Ενώ η CCOO και UGT, παίζουν βρώμικό ρόλο ενάντια στην απεργία.

 

 

 

Σε αυτή τη κατεύθυνση και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα απέφυγε να συναντήσει τους εκπροσώπους των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας, δείχνοντας ποια θέση έχει απέναντι στο εργατικό κίνημα.

 

 

 

Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας βρίσκονται αλληλέγγυα με τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Telefonica Movistar και καλούμε την Κυβέρνηση του Ισπανικού Κράτους να παρέμβει άμεσα υπέρ των εργαζομένων.

 

 

 

Το ΠΑΜΕ θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες για να εκφραστεί μαζικά η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων προς τους απεργούς της Telefonica Movistar.

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ TELEFONICA MOVISTAR.

 

Αθήνα, 15 Μαΐου 2015

 

Περισσότερα

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Το χτύπημα των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει. Η οργάνωση της...

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...