ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ DOMES AULUS

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι –σες,

Η τουριστική σεζόν άρχισε για εμάς μέσα σε δύσκολες συνθήκες, καλούμενοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις που προέκυψαν με στόχο πάντα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας κάτι που το πετύχαμε με συλλογικό αγώνα και με την παρέμβαση του σωματείου και του Εργατ/κού Κέντρου καταφέρνοντας την υπογραφή της συλλογικής μας σύμβασης.

Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ, μεσούσης της σεζόν προκύπτουν αρκετά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας μας , με τη μισθοδοσία μας και με την συμπεριφορά των προϊσταμένων η οποία είναι απαράδεκτη σε βαθμό που καθίσταται προσβλητική απέναντι μας.

Όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν και η επιτροπή αγώνα μαζί με το σωματείο μας δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συναδέλφους για την παρέμβαση και επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν,. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την καταχρηστική συμπεριφορά λόγω θέσης των προϊσταμένων, θα απαιτήσουμε την τήρηση της ΣΣΕ του κλάδου και όλων των δικαιωμάτων μας .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΕKTΑΚTΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ για να πάρουμε αποφάσεις:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Να δοθούν άμεσα σε όλο το προσωπικό αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας και των προσλήψεων.
– Στην εμφανή μείωση του μισθού μας κατά τους μήνες που το ξενοδοχείο ήταν κλειστό ζητάμε επίδομα 200 ευρώ,
– Διεκδικούμε την έναρξη διαπραγματεύσεων για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με κλαδικά αιτήματα όπως την ένταξη των συντηρητών (και όσου προσωπικού δεν καλύπτεται από την κλαδική σύμβαση) στην κλαδική σύμβαση εργασίας και αυξήσεις 10% για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών μας.
– Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό όπου συνάδελφος μας τραυματίστηκε και περιφερόταν σε κατάσταση σοκ από τμήμα σε τμήμα ζητώντας πρώτες βοήθειες χωρίς καμία ανταπόκριση ενώ την επομένη υπέβαλε την παραίτηση της απηυδισμένη για αυτό που αντιμετώπισε. Απαιτούμε άμεσα με ευθύνη της εργοδοσίας σε κάθε πόστο να υπάρχει κουτί πρώτων βοηθειών και να οριστεί υπεύθυνος ανά βάρδια για παροχή πρώτων ιατρικών βοηθειών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στην επιτροπή αγώνα:
– Καρακώστα Βούλα
– Μαρίνου Έφη
– Κάτση Έλλη
– Μαρίνου Σπυριδούλα
– Ξένια Γκρέκου
– Φάτος Κλογγέρι
– Βαγέλης Γκαμπή
και το σωματείο για κάθε ζήτημα που προκύπτει ή τους απασχολεί.

Οι απαράδεκτες έως και προσβλητικές ενίοτε συμπεριφορές κάποιων “νέων” προϊσταμένων προς το προσωπικό πρέπει άμεσα να σταματήσουν. Ενημερώνουμε την νέα εταιρεία που ανέλαβε το ξενοδοχείο ότι όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουμε χρόνια σε αυτό το ξενοδοχείο ενώ άλλαξαν δεκάδες διευθυντές, διοικήσεις, εταιρείες. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν και κράτησαν ένα στολίδι όπου έρχονται διάφορες πολυεθνικές να επενδύσουν και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των εργαζομένων.

Απαιτούμε σεβασμό και να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια όλοι οι συνάδελφοί μας.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...