Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας για τις βρωμιές της ΠΑΣΚΕ, σε δήθεν αρχαιρεσίες των καθαριστριών του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό

 Το Σάββατο 14/10/2017 διαδραματίστηκε στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΕΥΚ      Ν. Καβάλας ακόμη ένα επεισόδιο εξαπάτησης εργαζομένων, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) Καραγεωργόπουλο Δημήτρη και συνεργάτη του τον Πρόεδρο του ΕΥΚ Μακρογιάννη Ευθύμη που ανήκουν και οι δυο τους στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ και ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο αυτό.

 Με πρόσχημα την πρόσκληση για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα και την εστίαση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην αίθουσα του ΕΥΚ, τους εγκλώβισαν σε μια φιέστα με σκοπό να αποφασίσουν μετά από πιέσεις και ψέματα να γραφτούν σε ένα Πανελλαδικό Σωματείο όπως το είπαν, με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΕΝΩΣΗ». Ένα σωματείο με αποκλειστικό στόχο τα κουκιά. Τέτοιος είναι ο πραγματικός και μόνος καημός τους για τις ανάγκες των εργαζόμενων. Βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι εργαζόμενοι, που μετά τις τελευταίες εξελίξεις αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να πεταχτούν στην ανεργία μετά από 10 – 15 χρόνια δουλειάς, με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούλη του 2018. Φυσικά για να πετύχουν το σκοπό τους χρησιμοποίησαν τους «δικούς τους ανθρώπους», που φρόντισαν να παρασύρουν τους εργαζόμενους σε αυτή την καλοστημένη παγίδα.

 Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πέρα από τις διαπιστώσεις της πραγματικότητας και τις όποιες ψευτοεπαναστατικές του κορώνες , δεν μπόρεσε να κρύψει το τι πραγματικά κυριαρχεί στην λογική του «εργοδοτικού συνδικαλισμού» που και ο ίδιος πιστά υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια, από όποια συνδικαλιστική θέση κι αν έχει βρεθεί. Καμιά κουβέντα φυσικά για το που αποσκοπούν οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Όσο και να το προσπαθούν, δεν μπορούν να κρύψουν πως είναι οι σταθεροί άνθρωποι των επιχειρηματικών ομίλων στις γραμμές των εργαζόμενων, οι φίλοι των αφεντικών και της ανταγωνιστικότητας, έχοντας τέτοια έργα και μέρες που έχουν πλήξει τη ζωή της εργατικής οικογένειας. Να επισημάνουμε τη στάση του στην πρόταση για ΚΟΙΝΣΕΠ που τους προτείνει η κυβέρνηση. Με δυο λόγια είπε ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων. Ότι θα μπορούσαν να πετύχουν τέτοιου είδους «πειράματα» σε 5-10 χρόνια και στην Ελλάδα, αρκεί να τα δοκιμάσουμε πρώτα πιλοτικά σε ένα δύο νοσοκομεία. Τελικά είναι μεγάλη τέχνη να εξαπατάς και να εγκλωβίζεις τους εργαζόμενους, όπως και να τους εκφοβίζεις λέγοντάς τους χίλια δυο ψέματα για το αν μπορούν ή πρέπει να οργανωθούν στο Σωματείο  του Νοσοκομείου ή να ιδρύσουν δικό τους με απώτερο σκοπό να τους κλείσεις στο δικό σου «μαντρί». Τέτοιος είναι ο πραγματικός καημός του για τις ανάγκες των εργαζόμενων.

 Έτσι κι αλλιώς είναι «γνωστή» η δράση του. Στήνει Σωματεία και εμφανίζει παραρτήματα σε όλη τη χώρα μέσω site. Καλεί και προτείνει σε εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών για να μη χάσουν τη θέση εργασίας τους. Με ανύπαρκτη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς δίνει ως μοναδική διέξοδο τη νομική οδό για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει.

Καμία εμπιστοσύνη συνάδελφοι. Είναι η πιο έμπιστη και καθαρή φωνή των εργοδοτών. Αυτά είναι τα έργα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η γραμμή που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν συνεχώς και χωρίς τέλος εκπτώσεις, μπροστά στις αξιώσεις και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι γραμμή ήττας!

Όσο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε η καλοστημένη παγίδα που είχαν στήσει. Με πιέσεις για να αποφασίσουν εκείνη την ώρα για το αν θέλουν να γραφτούν στο Σωματείο που τους πρότεινε και να φτιάξουν παράρτημα και χωρίς να είναι ενήμερη η πλειοψηφία των εργαζομένων, εντελώς ξαφνικά τους παρουσίασαν δικαστικό αντιπρόσωπο και «έτοιμη» διορισμένη εφορευτική επιτροπή,  έτοιμο εκλογικό κατάλογο που είχε εγγεγραμμένους- φυσικά εν αγνοία των περισσοτέρων – σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων. Άρχισαν να τους παρουσιάζουν αιτήσεις εγγραφής εκείνη την ώρα και τους καλούσαν να γραφτούν και να συμμετέχουν στις «εκλογές» του Σωματείου που είχαν ήδη ξεκινήσει, με έτοιμα από τα πριν ψηφοδέλτια. Όταν μάλιστα αρκετοί από αυτούς προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για να μη συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία, κυνικά τους απάντησαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο για να συνεχιστούν «ομαλά» οι εκλογές. Ότι αν δεν θέλουν δε χρειάζεται να ψηφίσουν, ενώ λίγη ώρα πριν, μιλούσαν και τους καλούσαν για ενωτικό μαζικό ανυποχώρητο αγώνα.

Επίσης κοντά στο τέλος διαδικασίας αποκάλυψε ότι είναι και ο ίδιος υποψήφιος, πράγμα που εντελώς τυχαία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ξεχάσει να αναφέρει, όπως επίσης ότι είναι και ο νυν Πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου.

 Αρκετά ερωτηματικά επίσης χρήζουν απάντησης για τη στάση της εφορευτικής επιτροπής και της Δικαστικού Αντιπροσώπου Μήτρου Μαρία μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αρνήθηκαν να δώσουν ψ/δ όταν τους ζητήθηκαν από εργαζόμενους που τους είχαν γραμμένους στον εκλογικό κατάλογο, για να διαπιστώσουν αν είναι ερήμην τους γραμμένα και τα δικά τους ονόματα μέσα,  όπως και το σκεπτικό της απόρριψης της ένστασης που κατέθεσαν λίγο αργότερα.

 Καλούμε τις παρατάξεις της ΟΙΥΕ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της οργάνωσης του αγώνα και όχι κομπάρσοι των φαρσοκωμωδιών που στήνουν πίσω από την πλάτη τους. Να πάρουν την ευθύνη της οργάνωσης στα χέρια τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματα τους, για τη ζωή τους, απομονώνοντας τις φωνές της εργοδοσίας στις γραμμές μας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.

  

• Πρόσληψη από το ΓΝΚ και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα-Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.
• Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του.
• Να φύγουν τα συνεργεία-εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία
• Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων με δικαιώματα για όλους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...