Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας για τις εκλογές στο “σωματείο” εμπορίου – τροφίμων και super market Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές ενός «στα χαρτιά» σωματείου με το όνομα «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ», που είναι το μεγαλύτερο σωματείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και ταυτόχρονα η πιο πολυπληθής οργάνωση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Το σωματείο αυτό δεν ξεχωρίζει εύκολα από το μηχανισμό της εργοδοσίας στον κλάδο. Με στελέχη που απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς ως προϊστάμενοι και διευθυντές σε μεγάλα καταστήματα του κλάδου των Τροφίμων, τα αφεντικά εξασφαλίζουν ένα σωματείο του χεριού τους και ταυτόχρονα δεκάδες αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να αλλοιώνουν προς όφελός τους τους συσχετισμούς.

Τα πράγματα στήνονται έτσι ώστε εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν είναι συνάδελφοί τους από το ίδιο πόστο, την ίδια δουλειά, με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα. Εκπρόσωποί τους «εκλέγονται» οι διευθυντές, τα στελέχη της εργοδοσίας, οι άνθρωποι των bonus, οι μέτοχοι, που αγχώνονται μόνο για τα κέρδη της εταιρείας και διόλου τυχαία, στις διαδικασίες του εν λόγω σωματείου τον πρώτο λόγο έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη που ράβουν κουστούμια για υπουργικά γραφεία και παίρνουν διαπιστευτήρια από τη μεγαλοεργοδοσία (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό και τραγικό ταυτόχρονα πως στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του Σκλαβενίτη. Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο Παντελιάδη αλλά και τον ΑΒ Βασιλόπουλο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έρχεται στο χώρο των εκλογών, χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

 Καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα, εκεί όπου με πιεστικές και εκβιαστικές πρακτικές εξαναγκάζουν σε συμμετοχή, εφόσον δε μπορούν να πάνε κόντρα σε όλο αυτό το ισχυρό ρεύμα των πιέσεων της εργοδοσίας, να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες στηρίζοντας τις ταξικές δυνάμεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που αποτελείται από εργαζόμενους και όχι από διευθυντικά στελέχη.

 

 

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...