Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών για 14 Δεκέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι/σες,

Πίσω από τα μεγάλα λόγια των Κυβερνητικών στελεχών, για τη «δίκαιη» ανάπτυξη, την «υγιή» επιχειρηματικότητα και όλα τα άλλα που δήθεν θα φέρουν την ευημερία, κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Η πραγματικότητα αυτή σχεδιάζεται να παγιωθεί, να γίνει μόνιμη και πιο σκληρή. Πιο συγκεκριμένα :

  • Ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 2,74 δις ευρώ σε σχέση με το 2017. Αυτά τα ποσά θα προέλθουν από τη δυσβάσταχτη φορολογία και από τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες Υγείας, Ασφάλειας, Πρόνοιας. Την ίδια ώρα η ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων διαμορφώνεται στα 6,75 δις, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης προβλέπουν νέα επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα, έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που στοχοποιούν την λαϊκή κατοικία. Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο νέο κύμα επίθεσης, σχεδιάζεται η επιβολή μέτρων που θα εμποδίζουν την κήρυξη απεργιών από τα σωματεία.

Συνάδελφοι/σες,

Έχουμε σήμερα πλούσια πείρα στον κλάδο μας, μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος την κατάσταση και να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Βλέπουμε τους εργοδότες των ομίλων να επενδύουν εκατομμύρια ευρώ, σε υψηλή τεχνολογία, σε εξαγορές, σε δημιουργία νέων κερδοφόρων μονάδων. Αυτή είναι η Ανάπτυξη. Στηρίζεται στην εξαντλητική δουλειά, στους άθλιους μισθούς, στην εργασία χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις εργασίας.

Έχουμε πλούσια πείρα, για να ξεμπερδεύουμε με τις λογικές της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, του «μικρότερου κακού», της συνεργασίας με την εργοδοσία. Λογικές που καλλιεργήθηκαν συστηματικά από εργοδοσία και συνδικαλιστικές ηγεσίες, και οδήγησαν στην μοιρολατρική αποδοχή της κατάστασης.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ. Να καταργηθούν οι μισθολογικοί διαχωρισμοί με βάση την ημερομηνία πρόσληψης 

          Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εξασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης. Να ορίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, το κατώτερο όριο.

 

  • Υποχρεωτικές Κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις. Οι Συμβάσεις να είναι υποχρεωτικές και να ισχύουν μέχρι την ανανέωση τους

         Οι συμβάσεις εργασίας και ιδιαίτερα οι Κλαδικές, εξασφαλίζουν το σύνολο των δικαιωμάτων. Μισθοί, ωράρια, αργίες, επιδόματα, ορίζονται από τις Συμβάσεις. Χωρίς Κλαδικές Συμβάσεις, γινόμαστε κυριολεκτικά έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας. Η αποδοχή των μειώσεων στους μισθούς, η αποδοχή της περικοπής επιδομάτων, η μη υποχρεωτική εφαρμογή των συμβάσεων, που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, συντέλεσαν καθοριστικά ώστε οι απώλειες συνολικά των εργαζόμενων στον κλάδο να ξεπεράσουν το 35% .

  •  Προστασία της πρώτης κατοικίας των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών

         Η λαϊκή κατοικία είναι δικαίωμα, δεν είναι για πλειστηριασμούς και παζάρια.

 

 

  • Διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

        Η δράση, η λειτουργία σωματείων και κυρίως το απεργιακό δικαίωμα είναι το πιο ισχυρό όπλο του εργαζόμενου. Δεν θα επιτρέψουμε τον αφοπλισμό μας. Δεν θα δουλεύουμε σε κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμών.

  •  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

       Ο λαός να πάψει να πληρώνει τα πλεονάσματα, να πάψει να θυσιάζεται προς όφελος των αναγκών των μονοπωλίων.

 Συνάδελφοι/σες,

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με αποφασιστικότητα να απεργήσουμε στις 14 Δεκέμβρη. Η επιτυχία της απεργίας είναι στο χέρι μας. Κανένας δε πρόκειται να μας χαρίσει ούτε μισό δικαίωμα, ούτε μισό ευρώ. Όλα διεκδικούνται, όλα κατακτιούνται.

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8μμ.  Στηρίζουμε και συμμετέχουμε...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία στις 13 Μάη ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Η ΠΕΜΕΝ καλεί τα μέλη της...

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8μμ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια...