Ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ικαρίας για την απεργία στις 20 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

Μας κλέβουν τον ιδρώτα, το ψωμί, τα όνειρα των παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή!!! Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, θυσιάζουν όλες τις γενιές των εργαζομένων για χάρη όσων τρέφονται παρασιτικά από τη δική μας και μόνο δουλειά.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, στον Επισιτισμό, Τουρισμό, Ξενοδοχεία, άνεργοι-άνεργες

Στις 20 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική κλαδική απεργία στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού. Πρόκειται για μια κινητοποίηση που έρχεται ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και των πιέσεων των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο, μεταξύ των οποίων και του Συνδικάτου μας. Συνεχίζουμε και δίνουμε απάντηση στη ζωή λάστιχο που μας έχουν βάλει να ζούμε, στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Η απάντησή μας μέσω μιας απεργίας, που πρέπει να εκφραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους δουλειάς, στη μέση της τουριστικής σεζόν θα είναι χτύπημα σε όλους αυτούς που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς ιδρώνουμε για να βγει!

Η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη!

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις εργασιακές συνθήκες με τις οποίες ζούμε, αλλά ταυτόχρονα ότι δεν καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες της ζωής μας. Αντίθετα τα ρεκόρ κάθε χρόνο αυξάνονται, όπως αυξάνονται και τα κέρδη αυτών που απολαμβάνουν από τη δική μας δουλειά. Από τα παραδείγματα αυτών των ρεκόρ είναι και η περιοχή που ζούμε και εργαζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα και μια από τις πρώτες στις οποίες υλοποιούνται κατά γράμμα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και με το παραπάνω.

Ταυτόχρονα η μισοασφάλιση, η μισοεργασία, τσακίζουν κόκαλα στον κλάδο. Τέσσερεις – πέντε μήνες δουλεύουμε, και μετά είμαστε άνεργοι. Διακινδυνεύουμε μέχρι τη ζωή μας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, και αυξάνεται η εντατικοποίηση που ζούμε κάθε μέρα στους χώρους δουλείας!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Το θέμα είναι για πόσο θα αφήνουμε να διαιωνίζεται όλη αυτή η κατάσταση από την στιγμή που εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε στις πλάτες μας την «ανάπτυξη» τους;

Η μόνη λύση που έχουμε μπροστά μας είναι η οργάνωση στο Συνδικάτο, η πάλη μέσα από αυτό για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά μας, η οργάνωση ακόμα περισσότερων εργαζόμενων στο Συνδικάτο. Να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας!

Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη, αλλά στο χέρι μας να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί μέσα από αυτή! Να διεκδικήσουμε, αυτά που μας ανήκουν! Αυτά που με κόπο, ιδρώτα κι αίμα κατέκτησαν εργάτες σαν εμάς τα προηγούμενα χρόνια!

Προτρέπουμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, στις 20 Ιούλη, να διεκδικήσουμε όσα μας κλέβουν, όσα μας στερούν, όσα μας αξίζουν. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όλους όσοι μας θεωρούν του χεριού τους.

Να μην υπογράψει κανείς ξανά ατομική σύμβαση. Προσλήψεις μόνο μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Να γραφτούμε όλοι στο σωματείο μας. Να απαιτήσουμε την επαναφορά της υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων, τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ.

 

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  1. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ιση αμοιβή για ίση εργασία. Καμιά διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.

  2. Υποχρεωτικότητα, επέκταση σε όλη τη χώρα των ΣΣΕ και ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης.

  3. 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

  4. Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.

  5. Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν από την κρίση. Επέκτασή του σε όλο τον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού.

  6. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές δουλειάς, τα «δουλεμπορικά», η «ενοικιαζόμενη» εργασία.

  7. Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι εργασία 6ωρη, 5θήμερη, 30ωρη.

  8. Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.

  9. Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν.

  10. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση.

  11. Φτηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.

  12. Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς

 

Συνάδελφοι, πρέπει να ισχυροποιήσουμε την επιρροή του σωματείου του κλάδου μας μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκεί ισχυρό και ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώκουμε μέσα από τη προετοιμασία της απεργίας να βελτιώσουμε τη λειτουργία του σωματίου μας αναβαθμίζοντας έτσι τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες αλλά και το περιεχόμενό τους.

Λέμε όχι στην εντατικοποίηση και τη μερική απασχόληση. Σταθερή δουλειά που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όχι στους μισθούς πείνας δίπλα στα ρεκόρ των εισπράξεων

 

 

Να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

Στις 20 Ιουλίου όλοι στην Απεργία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...