Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Φθιώτιδας για τον πολυήμερο αγώνα στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ…17….

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δώσαμε με επιτυχία. Συλλογικά και με σύνθημα «ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ» αναγκάσαμε την εργοδοσία να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας. Είχαμε θετικό αποτέλεσμα σε εποχή που η απληρωσιά και η καθυστέρηση των δεδουλευμένων είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Παρουσία αντιπροσωπείας του Συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας του κλάδου, η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύτηκε να καταβάλει μέχρι το τέλος του μήνα την τρέχουσα μισθοδοσία, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλομένων, που φτάνουν ακόμα και περισσότερους από 10 μήνες. Επίσης, αποσπάσαμε δέσμευση για την επαναφορά των απολυμένων στη δουλειά με τις πρώτες ανάγκες που θα προκύψουν σε εργατικό δυναμικό.

Η τελευταία Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, αλλά, παράλληλα, να παραμείναμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις της η διοίκηση. «Το δρόμο μας τον μάθατε» όπως είπε ένας συνάδελφός σας στην ομιλία του. «Είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης μέσα από το Σωματείο».

Η αίσια κατάληξη της μάχης που δόθηκε οφείλεται στη δική μας ανυποχώρητη στάση, αλλά και στον τρόπο που οργανώθηκε. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας πάλης, μικρότερων, αλλά συνεχών συγκρούσεων στο χώρο. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο εκείνος που δεν δόθηκε. Ότι η σχέση ανάμεσα στο αφεντικό και στον εργάτη είναι ανταγωνιστική, επειδή η ανάγκη του κέρδους επιβάλλει στον πρώτο να πληρώνει όλο και φτηνότερα –ή και καθόλου, όποτε μπορεί- την εργατική δύναμη που προσφέρει ο δεύτερος.

Η εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε πολύμορφα από την Ομοσπονδία, από τα ταξικά συνδικάτα της Φθιώτιδας, από τους επαγγελματίες της Αταλάντης, από τις γυναίκες της ΟΓΕ, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών, από το λαό της περιοχής είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία μας.

Η αγωνιστική πορεία που ακολουθήσαμε αφήνει στους εργαζόμενους της Φθιώτιδας σημαντική παρακαταθήκη. Είναι «μάθημα» για όλους: Συσπείρωση, οργάνωση, ενότητα σαν γροθιά και το κεφάλι ψηλά.

Το ΔΣ του Σωματείου με την Ομοσπονδία είναι κάθε στιγμή δίπλα σας. Αναμένουμε τις απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας για την τριμερή συνάντηση και του Οικονομίας, ώστε να μη φορολογηθείτε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα σας.

Με ταξικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...