Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Αττικής προς τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, βάζει στο τραπέζι του Προκρούστη ότι δικαίωμα έχει απομείνει. Μαζί με τους περιβόητους θεσμούς, την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ σχεδιάζουν από κοινού τα επόμενα μέτρα.

Μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί. Ξέρουμε ότι όσες διαφωνίες και «κόκκινες γραμμές» και να λέει ότι βάζει η κυβέρνηση, στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει στις τσέπες μας. Ταυτόχρονα η μεγάλη εργοδοσία, όπως η ΙΟΝ, συνεχίζουν να βγάζουν κέρδη από το ιδρώτα των εργαζομένων!

Τα δήθεν «ουδέτερα μέτρα» της κυβέρνησης σημαίνουν νέα ληστεία από το εισόδημα των οικογενειών μας και που θα χρηματοδοτήσουν τους βιομήχανους με ζεστό χρήμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα προσπαθεί να παραπλανήσει με τα «αντισταθμιστικά μέτρα» ακόμα και αυτά αφορούν τους έχοντες και κατέχοντες τις μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους. Από την άλλη η ΝΔ θέλει να αποδείξει ότι αυτή θα μπορούσε να κλείσει πιο γρήγορα την αξιολόγηση, να φέρει πιο άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα, από κοντά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, αλλά και εκείνα που συμφωνούν να συνεχιστεί με άλλο μείγμα διαχείρισης, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε έξω από την ΕΕ, είτε με εθνική παραγωγή. Στο κύριο και βασικό ζήτημα κανείς από αυτούς δεν λέει κουβέντα. Θα συνεχίσει να υπάρχει εκμετάλλευση; Θα συνεχίσουν μια χούφτα μονοπωλιακού ομίλου να κατέχουν τον πλούτο της χώρας και τα εργοστάσια;

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Χρειάζεται να χαράξουμε την δική μας γραμμή ενάντια στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και στις ενώσεις τους. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας , μέσα από γερά σωματεία που θα εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τις ανάγκες τους. Σωματεία που θα είναι ανοιχτά στους εργαζόμενους, θα κάνουν γενικές συνελεύσεις, θα συζητάνε, θα αναλαμβάνουν δράσεις. Κόντρα στις εκφυλισμένες ηγεσίες, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των εργαζομένων, δηλαδή να δυναμώσουν περισσότερο οι ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, η ομοσπονδία, το κλαδικό συνδικάτο, να γίνουν μέλη του, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου τροφίμων-ποτών.

Ιδιαίτερα καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στο εργοστάσιο της ΙΟΝ, να σκεφτούν όλα τα παραπάνω μπροστά και στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού που θα γίνουν την Τετάρτη 15 Μάρτη. Είναι ευκαιρία ο κάθε εργάτης και εργάτρια να κάτσει και να σκεφτεί τί σωματείο θέλουμε.

Ο κάθε εργαζόμενος της ΙΟΝ πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την μέχρι τώρα στάση του επιχειρησιακού σωματείου.

  • Ποιον ωφελεί η ανοιχτή απεργοσπασία που χρόνια κάνει, τους εργάτες ή τον εργοδότη;

  • Πότε έγινε τελευταία φορά μαζική γενική συνέλευση, με τι περιεχόμενο;

  • Είναι ασπίδα για τους εργαζόμενους απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας ή καλλιεργεί το κοινό συμφέρον, τους κοινούς στόχους μεταξύ των εργαζομένων και των βιομηχάνων;

  • Δηλαδή είναι κοινός στόχος οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων;

 

Συναδέλφοι, συναδέλφισες

Ήρθε η ώρα να γίνει ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα! Να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο επιχειρησιακό σωματείο. Το πρώτο βήμα είναι ο κάθε τίμιος εργάτης να ενώσει την δύναμη του με όλους τους άλλους στα Τρόφιμα και Ποτά. Να γραφτεί στο κλαδικό συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Αττικής, ώστε να συμπορευτεί για να διεκδικήσει ζωή με αξιοπρέπεια. Για να σπάσει η μοιρολατρία , ενάντια στις λογικές της ταξικής συνεργασίας, του μικρότερου κακού. Να δοθεί μαζική απάντηση στην λαίλαπα των νέων μέτρων που αποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ και τα αφεντικά.

Αρκετά ματώσαμε! Κανένας συμβιβασμός!-Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση της ΙΟΝ να παλέψουν από κοινού με το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Ν.Αττικής για:

  • Την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου.

  • Οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών.

  • Ενάντια στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις , στην εκ περιτροπής εργασία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, να μην αφαιρεθεί κανένα εργασιακό δικαίωμα.

  • Να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...