Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Την παρασκευή 15/05/2015 στα ΕΛ.ΠΕ Ελευσίνας μετά από παρεμβάσεις και καταγγελίες των δυο κλαδικών συνδικάτων (Μέταλλου και Ενέργειας) για το εργατικό ατύχημα στις 08/05/2015, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κλιμακίου του υπουργείου εργασίας (το οποίο εγκαταστάθηκε μέσα στο έργο, μετά από απαίτηση μας ) με τους εργολάβους, την διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ και τα σωματεία. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής από το υπουργείο ήταν ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ , διορισμένος από την νέα συγκυβέρνηση.

Για εμάς είναι σημαντικό που έγινε αυτή η συνάντηση έστω και καθυστερημένα, γιατί για μια ακόμα φορά μέσω των παρεμβάσεων της Διοίκησης και της επιτροπής του Συνδικάτου μας που πήρε μέρος στην συνάντηση, τονίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο εργασίας των ΕΛ.ΠΕ, από πριν αλλά και κατά την διάρκεια του SHUT-DOWN τόσο για το μόνιμο όσο και για το εργολαβικό προσωπικό, με προμετωπίδα τα εξαντλητικά ωράρια, και την ασυδοσία των εργολάβων που καταστρατηγούν συμβάσεις και κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην τοποθέτηση μας καταστήσαμε αρμοδίους και υπευθύνους τα ΕΛ.ΠΕ, τους Εργολάβους καιτο κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας, για την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και των όρων εργασίας και αποδοχών των εργαζομένων. Επιστήσαμε την προσοχή ειδικότερα στο κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας, ότι αυτός είναι και ο λόγος που εγκαταστάθηκε μέσα στο εργοτάξιο και επιμείναμε στην γρήγορη και όχι βιαστική έκδοση του πορίσματος σε σχέση με το ατύχημα.

Ζητήσαμε άμεσα με την έκδοση του να δημοσιοποιηθεί για να αποκαλυφθεί τι έφταιξε και σήμερα χαροπαλεύουν οι συνάδελφοι μας στο νοσοκομείο, καθώς να αναλάβουν την ευθύνη οι παραπάνω υπεύθυνοι, να πάρουν μετρά για να μην ξανασυμβεί.

Συνάδελφοι, παρά την σύσσωμη στάση του κλιμακίου και των επιθεωρητών εργασίας που δήλωσαν ότι η πρόθεση τους είναι να τηρείται η ασφάλεια και να μην δείξουν καμία ανοχή στην παραβίαση των νόμων, όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε ότι από παχιά λόγια έχουμε χορτάσει.

Ένας λόγος παραπάνω που μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί είναι ότι γι αυτούς που προορίζονταν οι συστάσεις δηλαδή τους εργολάβους, ήταν στην πλειοψηφία τους απόντες ενώ όσοι είχαν στείλει αντιπροσώπους, στην μια μετρημένη φορά που πήραν το λόγο δήλωσαν αναρμόδιοι για να απαντήσουν. Εδώ να καταγγείλουμε την διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ που αποφάσισε για μια ακόμη φορά να βγάλει την ουρά της απέξω και να μην πάρει θέση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθούν δίπλα στο Συνδικάτο και την επιτροπή μας στο έργο, να απαιτήσουμε να μην δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Υπάρχει η πείρα από νικηφόρους αγώνες το προηγούμενο διάστημα, με θάρρος και αποφασιστικότητα να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο. Το απαιτούν οι συνθήκες και είναι φόρος τιμής στους συναδέλφους μας που νοσηλεύονται, θύματα από το εργοδοτικό έγκλημα.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...