Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Κάποιοι από εμάς μάθαμε πρόσφατα ότι τα παιδιά μας δε θα γίνουν δεκτά σε παιδικούς σταθμούς για το τρέχον έτος. Πολλοί από εμάς ακούσαμε συναδέλφους που κάθονται δίπλα μας στη δουλειά ή και συγγενείς μας να λεν “και τι θα κάνω τώρα με το παιδί; ποιος θα το κρατήσει; πως θα έρθω για δουλειά;” Η δικαιολογία για αυτή την κατάσταση που ερχόμαστε αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά φθηνή: δεν φτάνει το κονδύλι…. για να χρηματοδοτήσει τόσες θέσεις……..

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η απόφαση αυτή να μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών (περίπου 48.000) έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις οικογένειες μας. Μπροστά στην κάθε εργαζόμενη μητέρα ή πατέρα μπαίνει το εξής δίλλημα: να παραιτηθώ ή να δουλεύω για να πληρώνω τον παιδικό σταθμό; Δίλλημα στο οποίο κανένας εργαζόμενος δε θα έπρεπε να μπαίνει εξαρχής. Γιατί και η Προσχολική Αγωγή, όπως και το δικαίωμα να φτιάχνουμε οικογένεια, δεν είναι προνόμιο για αυτούς που μπορούν να την πληρώνουν αλλά ούτε και παροχή για την ακραία φτώχεια. Είναι δικαίωμα που κάθε εργαζόμενος γονιός πρέπει να έχει. 

 Στην πλειοψηφία μας οι εργαζόμενοι και στον κλάδο που εργαζόμαστε, έχουμε δει να μειώνονται οι μισθοί μας, να προωθούνται μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας και που έχουν ως μόνο στόχο την διασφάλιση και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Κάθε μέρα έρχονται στο μυαλό μας δεκάδες ερωτήματα του τύπου: πως θα πληρώσω τη ΔΕΗ, πως θα πληρώσω το νοίκι, το νέρό, τους φόρους, πως θα τα βγάλω πέρα;;;  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μένει έκθετη για ακόμα μια φορά και αυτό γιατί στο επίκεντρό της δεν έχει τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά το πως θα υπηρετεί καλύτερα τα κέρδη των μονοπωλίων. Εκεί είναι ταγμένη και είναι πλέον ξεκάθαρο. Δεν είναι “κακοί”, δεν είναι ότι δεν ξέρουν, απλά δεν εξυπηρετούν τις δικές μας ανάγκες, αλλά εκείνες των εργοδοτών.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από κανέναν μας. Είναι άλλο ένα χτύπημα στις ζωές που πρέπει να δώσουμε ισχυρή και μαζική απάντηση. Να μην τους κάνουμε τη χάρη.

Συμμετέχουμε:

Στην κινητοποίηση που της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) στις 1 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δραγατσανίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος).

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...