Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής : Το ΠΑΜΕ σε καλεί σε Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη 2015

Δημοσιεύτηκε στις

Μην περιμένεις άλλο. Να μην περάσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία.

 Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή απέναντι στο νέο έγκλημα που εξαπολύει σε βάρος μας η κυβέρνηση με επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, με νέους φόρους και ιδιωτικοποιήσεις.

 Το ΠΑΜΕ καλεί σε Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη 2015 Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη

 Θέλουν ξανά να μας αιφνιδιάσουν, να μας βρουν απροετοίμαστους.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν για ακόμη μια φορά την εργατική τάξη και το λαό για να υπηρετήσουν ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γιατί ως συγκυβέρνηση συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καθιέρωσαν τα άθλια μεροκάματα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που γέμισαν τα ξενοδοχεία με δουλεμπορικά.

 Μας στέλνουν στη σύνταξη στα 67 ενώ παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέρα αύξησης του ορίου ηλικίας μέχρι και τα 72!

 Προκλητικά ο υπ. Εργασίας δήλωσε ότι ισότητα σημαίνει οι γυναίκες να συνταξιοδοτούνται στα 67, καταργώντας την 5ετή διαφορά που υπήρχε με τους άντρες. Καμιά γυναίκα, μητέρα ανήλικου δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα.

Το 2011 πετάξανε τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου από τα ΒΑΕ καταδικάζοντας μας σε δέκα χρόνια παραπάνω δουλειάς (το λιγότερο), τώρα απαιτούν να πηγαίνουμε από τη δουλειά κατευθείαν στον τάφο. Κανένας εργαζόμενος στον τουρισμό- επισιτισμό δεν θα παίρνει ΠΟΤΕ σύνταξη.

Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Παλιούς και νέους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες. Δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Είναι η πρόληψη και η προστασία της Υγείας, είναι η προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους.

 Η ασφάλιση είναι κομμάτι του μισθού μας.

 Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα Παραρτήματα, τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών Σωματείων, τις επιτροπές αγώνα, να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας, με συζητήσεις, συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να πάρουμε αποφάσεις με μαζικές διαδικασίες, συμμετοχής σε δυναμικό ΣΥΛΛΑΛΗΛΤΗΡΙΟ στις 22 Οκτώβρη, που θα αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 Το Συνδικάτο θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής του Διοίκησης στα γραφεία του την Τετάρτη 14 Οκτώβρη και ώρα 5 μμ.

 Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, όλοι οι πρωτοπόροι συνάδελφοι από τον κάθε μικρό και μεγάλο χώρο να συμμετέχουν, για να πάρουμε μέτρα επιτυχίας του συλλαλητηρίου και της απεργίας. Να οργανώσουμε άμεσα παρεμβάσεις για την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο ζήτημα της υγείας-­‐πρόληψης, για τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις στην καταβολή του εφάπαξ, για την κατάργηση της μετεκπαίδευσης.

Μην αφήσουμε να περάσει χρόνος. Κανείς δεν περισσεύει. Οι δυνάμεις που έχουμε είναι ανεξάντλητες. Ο κλάδος μπορεί να απαντήσει ενιαία και με αποφασιστικότητα.

Καμιά καμαριέρα δεν μπορεί να μείνει απαθής στο ενδεχόμενο να την στείλουν στην ανεργία γιατί δεν θα μπορεί να στρώνει κρεβάτια μετά τα 60.

Κανείς μάγειρας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να αδιαφορήσει όταν τον υποχρεώνουν να πεθάνει πάνω από τη φωτιά, να μην μπορέσει να χαρεί τους κόπους μιας ζωής.

Κανένας σερβιτόρος α, ιδιαίτερα οι νέοι, να μην νομίζει ότι η σύνταξη είναι μια μακρινή ιστορία, γιατί η ανασφάλιστη δουλειά, τα πετσοκομμένα μεροκάματα δεν του εξασφαλίζουν ούτε μια ασπιρίνη, γιατί μετά από λίγα χρόνια θα τον θεωρούν «αντιτουριστικό» και θα τον στείλουν στα αζήτητα.

Κανείς νέος σπουδαστής να μην πλανευτεί από το παραμύθι που του πουλάνε ότι θα γίνει «στέλεχος», γιατί αύριο θα είναι κι αυτός αναλώσιμος.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Αρκεί να εμπιστευτούμε τα ταξικά μας σωματεία, τη δύναμη της ενότητάς μας, το δίκιο μας.

Το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν και δεν θα το κάνει ούτε και τώρα.

Αφήνουμε στην άκρη τα εργοδοτικά στηρίγματα σε ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία που απουσιάζουν από τη δράσηκαι την οργάνωση, που χαρίζουν τη δύναμη μας στον αντίπαλο, που υπονομεύουν κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

Μπαίνουμε εμείς μπροστά στην οργάνωση του αγώνα. Δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας, παλιοί και νέοι αγωνιστές, από όλα τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα, να ξεσηκώσουμε τον κλάδο.

Να συγκεντρώσουμε νέες δυνάμεις, να μπούμε στον κοινό αγώνα με τους άλλους κλάδους, να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να μη μείνει κανείς απροστάτευτος απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύουν.

 Είμαστε εργαζόμενοι, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και δεν θέλουμε να ζούμε σαν σκλάβοι, ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας.

Με τη συμμετοχή μας στην οργανωμένη δράση, μέσα από το Συνδικάτο μας, το ταξικό μας σωματείο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης κι εργοδοσίας

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...