Ανακοίνωση του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής για την απεργία στις 27 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Κανείς στη δουλειά!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη!

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική και αντιαγροτική επίθεση!

Μας θέλουν μόνιμα στην φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!

Η επιβίωση μας γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερη, αφού έτσι επιτάσσουν οι εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης & της ΕΕ, που με νέο εργαλείο την ΚΑΠ 2015-2020 στοχεύει στη δημιουργία λιγότερων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων με το μαζικό ξεκλήρισμα χιλιάδων φτωχών οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.

Οδηγούν εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία, όπως κάνουν με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων πετσοκόβουν τα μεροκάματα, κάνουν ασύμφορο το μικρομάγαζο και το επάγγελμα, κόβουν τις συντάξεις των απομάχων της δουλειάς, συνθλίβουν τα όνειρα της νεολαίας.

Οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων κάτω από το συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Οι παραγωγές μας στο έλεος της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας εμπόρων & μεταποιη-τών και πληρωμένες μετά από μήνες ή και χρόνια. Ο ιδρώτας μας απροστάτευτος από τις καιρικές συνθήκες & τις ζωονόσους μιας και ο ΕΛΓΑ αποβλέπει στο χαράτσωμά μας και όχι στην κάλυψή μας σε φυτική & ζωική παραγωγή. 

Ειδικότερα για εμάς, τους βιοκαλλιεργητές, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς επιπρόσθετα σε όλα τα άλλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το κόστος των πιστοποιήσεων για τα προϊόντα μας,τη μειωμένη παραγωγή, τα πανάκριβα, κυρίως εισαγόμενα λιπάσματα και λοιπά εγκεκριμένα σκευάσματα. Παράλληλα ένας 20ετής θεσμός, οι αγορές βιοκαλλιεργητών, βρίσκονται «στον αέρα» αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μας αγνοεί προκλητικά, τα διάφορα Υπουργεία μας κάνουν «μπαλάκι», αποφασίζουν και διατάσσουν για μας χωρίς να μας ρωτήσουν και το κράτος μας θυμάται μόνο όταν στέλνει τους φοροεισπρακτικούς του μηχανισμούς να μας επιβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα για κάτι που ευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ίδιο το κράτος! Τη μη νομοθετημένη ύπαρξή μας!!

Έρχονται όλα αυτά να προστεθούν στα απανωτά χαράτσια & τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και μαντριά, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΟΓΑ, που οι μισοί από μας δεν μπορούμε να καλύψουμε, τα οποία μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην ουρά των ανέργων.

Να γιατί – όλες & όλοι – πρέπει να βρεθούμε μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία στους δρόμους!! Πρέπει από κοινού να διαδηλώσουμε βροντοφωνάζοντας : «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα». Να στείλουμε το μήνυμα – και της αγροτιάς – για την ανάγκη ανατροπής της βαρβαρότητας που ζούμε.

 ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των αγώνων, της αντίστασης, των διεκδικήσεων.

Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού, μεγαλοαγροτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και «θάβει» την απεργία.

To Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να συμμετέχετε με τις οικογένειές σας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν στις πόλεις και στα χωριά, τους διαμένοντες δε στην Αττική τους καλεί να συμμετέχουν στην κεντρική απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στις 11:00 στην Ομόνοια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση νομοθέτηση και νομιμοποίηση των Αγορών Βιοκαλλιεργητών

  • Επιδότηση των Βιοκαλλιεργειών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της βιολογικής παραγωγής καθώς και εν γένει της βιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

  • Αμεση καταβολή των χρωστούμενων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑΠάγωμα των χρεών προς ΟΓΑ και ΟΕΠ με πρωτοβουλία του ΟΠΕΓΕΠ μέχρι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, εφόδια κλπ.Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα.

  • Κάλυψη των ελλειμμάτων και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο.

  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1120 ευρώ. Επίδομα τοκετού από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αγρότισσες, που να αντιστοιχεί σε 4μηνη άδεια με βάση το βασικό μισθό. Να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες.

  • ΕΛΓΑ, αποκλειστικά κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους, κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα

  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και καμιά παρακράτηση στις επιδοτήσεις.

  • Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις σε αγρότες-αγωνιστές που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το ΔΣ του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...