Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για τις Εξελίξεις στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ. Απεργία στις 26 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ, σε Αττική και Κόρινθο, βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες. Συνδυάζοντας διάφορες μορφές πάλης και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, όπως καταγγελίες στην Επιθεώρηση, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση και απεργίες, διεκδικούν τα αυτονόητα: να πληρώνονται για τη δουλειά τους, να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Κάτω από αυτή την πίεση, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται προχωρώντας σε 30 απολύσεις στις 10 Γενάρη. Είναι βαθιά γελασμένη η εργοδοσία αν πιστεύει πως έτσι θα κάμψει το ηθικό των συναδέλφων μας, πως θα τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους. Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι άμεσα απαίτησαν την ανάκληση των απολύσεων, δίνοντας μια πρώτη απάντηση με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 12 Γενάρη. Για την ώρα, η εργοδοσία δεν  έχει αλλάξει τη στάση της, την οποία επιβεβαίωσε και στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 18 Γενάρη.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια ευθύνη, καθώς η υπόθεση της απληρωσιάς και της παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το Υπουργείο ορίζει συναντήσεις οι οποίες είναι άκαρπες, η εργοδοσία του ΤΟΞΟΤΗ κερδίζει χρόνο και κοροϊδεύει τους πάντες δίνοντας υποσχέσεις που δεν τηρεί. Στην ουσία το Υπουργείο κάνει πλάτες στον εργοδότη, αρνείται να δώσει λύση υπερ των εργαζομένων, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να ασκήσει πίεση. Εμπαίζουν από κοινού τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των αφεντικών, των εργολάβων και των επιχειρήσεων. Τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν, για αυτούς δουλεύουν. Με την πρόσφατη εξάλλου ψήφιση των νέων μέτρων της 3ης αξιολόγησης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σηματοδότησε άλλη μία φορά την αφοσίωσή της στα αφεντικά της, τον ΣΕΒ, την ΕΕ και τους δανειστές.

Τελευταία η εργοδοσία, επιστράτευσε και πρόθυμους για να στήσουν επιχειρησιακό σωματείο στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Η τοποθέτηση του φερόμενου ως προέδρου αυτού του “σωματείου” στην συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ήταν ίδια με την πρόταση της εργοδοσίας: “να ανοίξει το εργοτάξιο της Αθήνας, και να πάρουμε γραπτή δέσμευση για πληρωμή από την εταιρεία”. Όσοι, εχουν στοιχειωδώς μια ιδέα για τη εργοδοσία του ΤΟΞΟΤΗ, ξέρουν ότι είναι ο ορισμός της μη τήρησης των υποσχέσεων… Όσοι πραγματικά θέλουν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους, μπορούν να τους στηρίξουν στον αγώνα που κάνουν, να τον ενισχύσουν, να τους δυναμώσουν απέναντι στην εργοδοσία και όχι να κάνουν υποδείξεις, που όντως «τυχαίως» να ταυτίζονται με τις προτάσεις της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά διαλέγουν το δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι, στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα κεντρικά του ΤΟΞΟΤΗ την Τετάρτη στις 8:30 π.μ. και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 26 Γενάρη με συγκέντρωση στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας, που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας.

Καλούμε τους συναδέλδους του κλάδου και άλλα Σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΤΟΞΟΤΗ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, γιατί τα προβλήματά μας είναι κοινά, ο αντίπαλος ενιαίος.

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...