Ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας για το εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου TOP GAS στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Χθες Πέμπτη, συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στην επιχείρηση εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου TOPGAS στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου από ανάφλεξη υγραερίου τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο.

Οι δυο συνάδελφοι φέρουν εισπνευστικά εγκαύματα και εγκαύματα προσώπου και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο τρίτος είναι πιο ελαφρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματιών έρχεται σε δεύτερη μοίρα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας, κανονισμοί και διαδικασίες, δεν χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας ενώ δεν συντηρείται επαρκώς ο εξοπλισμός.

Γι’ αυτό συνάδελφοί μας καίγονται, σακατεύονται και άλλοι δεν γυρνάνε σπίτι τους από το μεροκάματο.

Το Σωματείο απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και την άμεση παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και στις συναφείς επιχειρήσεις.

Συνάδελφοι,

ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση. Οι συνάδελφοι στην TOPGAS να μη δεχτούν να εργαστούν χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, αλλά παράλληλα εντείνει την πάλη του για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Στους συναδέλφους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, και ελπίζουμε να γυρίσουν σύντομα στις οικογένειές τους.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...