Ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού για τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού στον Ν. Αττικής συμπαραστέκεται στους συναδέλφους μας της Τράπεζας Πειραιώς που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους.

 Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε την απόλυση 120 εργαζομένων από τον κλάδο των καθαριστριών και των φυλάκων με αιτιολογία την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας. Η απόφαση αυτή της Πειραιώς αποτελεί μέρος του σχεδίου των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

 Στόχος τους είναι η μείωση του «λειτουργικού κόστους» που θα τους επιφέρει μεγαλύτερη κερδοφορία. Η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των τραπεζικών ομίλων, η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη περνάει μέσα από την καταλήστευση των δικών μας δικαιωμάτων, την ανεργία μας, τη φτώχεια και την ανέχεια των εργαζομένων. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 Οι ευθύνες της Ομοσπονδίας στον κλάδο, της ΟΤΟΕ, είναι τεράστιες. Πρώτη έσπευσε να κλείσει «διαβούλευση» με την Τράπεζα, για το πώς θα βελτιωθούν οι όροι της μετακίνησης των συναδέλφων σε άλλες εταιρείες (outsourcing), ενώ δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τη Διοίκηση της τράπεζας και τα επιχειρηματικά της σχέδια, σπέρνοντας αυταπάτες ότι με «…κλίμα ηρεμίας, συνοχής και συνεργασίας που έχει ανάγκη η τράπεζα στην κρισιμότερη φάση μετάβασης στην επόμενη μέρα…» υπάρχει πιθανότητα να ανακληθούν τα αντεργατικά τους σχέδια.

 Η Διοίκηση της Πειραιώς, όπως και οι άλλοι τραπεζίτες, σε συνάντηση πριν λίγες μέρες με τον πρωθυπουργό συμφώνησαν για την επόμενη μέρα: Μαζί εκθείασαν την ανάπτυξη που έρχεται. Και πριν προλάβουν καν να καταπιούν τον καφέ που έπιναν στην συνάντησή τους, Κυβέρνηση και τραπεζίτες προχώρησαν σε απολύσεις!

 Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς να μη συναινέσουν στη λογική υπεράσπισης της «βιωσιμότητας» και της «κερδοφορίας» της τράπεζας με κόστος τις θέσεις εργασίας μας. Να μη δεχτούν να θυσιάσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα για τη σωτηρία των τραπεζών!

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα Πειραιώς και γενικότερα στον κλάδο να απαντήσουν αγωνιστικά. Να κάνουν συνελεύσεις στα καταστήματα της Πειραιώς, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού.

 

Το ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...