Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για τους απλήρωτους στο Υπ. Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ…

 Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφή η κοροϊδία που έχουν δεχτή εργαζόμενοι στο Υπουργείο πολιτισμού, οι οποίοι δουλεύουν σε υποέργο στην περιοχή της Παιανίας για το αποχετευτικό δίκτυο. Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους πληρώνει ο Δήμος Παιανίας, ενώ τα χρήματα τα εκταμιεύει η Περιφέρεια. Έχουν γίνει επανειλημμένως μπαλάκι από το Υπουργείο, στον Δήμο, από τον Δήμο στην Περιφέρεια, από την Περιφέρεια στο Υπουργείο και πάει λέγοντας…

 Αυτή την φορά όμως η κοροϊδία και το πήγαινε έλα δεν χωνεύεται.

Τρεις μήνες απλήρωτοι και από την εφορεία αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής τους λένε ότι όλα τα δικαιολογητικά έχουν φύγει και έχουν σταλεί στην περιφέρεια.

Στην περιφέρεια η υπεύθυνη, τους λέει ότι κακώς πήγανε σε αυτήν και δεν έχει προχωρήσει την διαδικασία γιατί δεν τις έχουν στείλει τα δικαιολογητικά.

Στην Εφορεία είπαν ότι κακώς πήγαν στην περιφέρεια γιατί αρμόδιο είναι το υπουργείο να κάνει αυτές τις επαφές.

Κάποια στιγμή ενημερωθήκανε οι εργαζόμενοι ότι τα λεφτά μπήκαν από την περιφέρεια και είναι πλέον αρμοδιότητα του Δήμου να πληρώσει.

Σε παρέμβαση στον Δήμο η υπεύθυνη τους είπε ότι δεν βλέπει λεφτά στον λογαριασμό για να τα πιστώσει στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι κάνανε παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού και απαίτησαν να πληρωθούν και ως εργοδότης τους, το Υπουργείο είναι υπεύθυνο να τους πληρώσει.

Το Υπουργείο τους διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και ότι υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα στις πιστώσεις των κωδικών και σε μια δυο μέρες τα λεφτά θα φανούν.

Μετά από δύο μέρες στην περιφέρεια τους δηλώνουν ότι είχε γίνει αίτημα στο Υπουργείο οικονομικών για να μπουν χρήματα για το έργο, όμως το αίτημα απορρίφτηκε και θα ξαναγίνει από την αρχή, οπότε θα πάρει κανα δυο βδομάδες να πληρωθούν.

Τέλος σε επικοινωνία του σωματείου με την υπεύθυνη για να κάνει το αίτημα για να μπουν χρήματα για το έργο από το Υπουργείο οικονομικών, τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία απόρριψη από το ΥΠ. Οικονομικών, γιατί πολύ απλά δεν της έχει ζητηθεί να κάνει κάποιο ανάλογο αίτημα…

 Έτσι συνεχίζεται η κοροϊδία στους εργαζόμενους που οι μισοί είναι από τον προηγούμενο μήνα απολυμένοι.

 Οι τραγελαφικές καταστάσεις που ζουν οι εργαζόμενοι, που δεν μπόρεσαν να κάνουν Πάσχα, να καλύψουν τα απολύτως αναγκαία στις οικογένειές τους, έχουν την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κυβέρνηση, τα υπουργεία τους και οι περιφέρειες τους που λειτουργούν αυτόματα για ότι αντεργατικό απαιτήσουν οι εργοδότες και οι φίλοι τους τροϊκανοί ενώ για τους εργάτες έχουν μπόλικη κοροϊδία και εμπαιγμό.

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να σταματήσει η κοροϊδία. Την επόμενη φορά που θα υποχρεωθούμε να επισκεφθούμε τα υπουργεία σας να ξέρετε ότι οι δικαιολογίες δεν θα έχουν αντίκρισμα…

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...