Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για το κέντρο υποδοχής προσφύγων

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ 22 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

Το κέντρο υποδοχής προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου λειτουργεί πάνω από 60 χρόνια στο Λαύριο και με απόφαση της κυβέρνησης σταματάει η λειτουργία του από την 1η Αυγούστου, όπου οι πρόσφυγες καλούνται να το εγκαταλείψουν και οι 22 εργαζόμενοι να πάνε στα σπίτια τους χωρίς αποζημίωση και χωρίς την δυνατότητα να παίσουν ταμείο ανεργίας, με βάση την ενημέρωση που είχαν από τον διευθυντή του κέντρου και υπεύθυνη του ερυθρού σταυρού.

Οι εργαζόμενοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 15 χρόνια με συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τον αμαρτωλό Ελληνικό Ερυθρό σταυρό. Το κέντρο λειτουργούσε με υπό την αιγίδα των υπουργείων.

Η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει την όλη λειτουργία των κέντρων στις ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται αφειδώς από την ΕΕ και με πρόσχημα την αλληλεγγύη παίζουν – οι περισσότερες από αυτές- βρώμικο ρόλο. Οι αποκαλύψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς για την δράση πολλών τέτοιων οργανώσεων αποδεικνύουν ότι μόνο την αλληλεγγύη δεν έχουν στο νου τους.

Η λειτουργία του κέντρου του Λαυρίου ήταν τέτοια που δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια στις ΜΚΟ να αναπτυχθούν με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να το κλείνει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας τους, για την συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου υποδοχής προσφύγων. Να μην μείνουν άλλοι 22 εργαζόμενοι άνεργοι. Ο αγώνας της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος και οι μορφές πάλης που θα ακολουθηθούν τέτοιες που να μας δικαιώσουν.

Η κυβέρνηση δείχνει και με αυτό τον τρόπο (μέσο του Ερυθρού Σταυρού) ότι τα θετικά μηνύματα από την ίδια προς τις αγορές συνεχίζονται και μπορούν να χτυπάνε τα νταούλια και να χορεύουν οι εργαζόμενοι στους ρυθμούς της ανεργίας… ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...