Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για το Πολυτεχνείο

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

 

44 χρόνια συμπληρώνονται από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

44 χρόνια μετά και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε ακόμα πιο «αιματηρές» θυσίες, πιο σκληρά μέτρα για την εκπλήρωση των «συμβατικών υποχρεώσεων» σε εξοπλιστικές δαπάνες, για τη δαπάνη δις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κάλεσε τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια και μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή λίμνη.

 

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας.

 

 

 

44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

 

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...