Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

 

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

 Το Σάββατο 24/2/2018 για ακόμα μια φορά εξελίχθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας (ΕΥΚ) μια παρωδία που κάποιοι θέλουν να το λένε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο ΕΥΚ. Για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστές ήταν η σαπίλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, της παράταξης της ΠΑΣΚΕ και τα συμφέροντα των αφεντικών.

Ο φόβος τους για την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων τους ανάγκασε να επισπεύσουν τις αρχαιρεσίες του ΕΥΚ 3 μήνες νωρίτερα από την λήξη της θητείας της Διοίκησης. Φυσικά αυτό ήταν «πταίσμα» μπροστά σε αυτά που συνέβησαν την ημέρα των εκλογών.

Παράνομες «αντικαταστάσεις» αντιπροσώπων χωρίς καμία επίσημη διαδικασία από τα σωματεία που εκλέγονται.

«Αντιπρόσωποι» που δεν γνωρίζουν καν από ποια σωματεία έχουν εκλεγεί.

«Αντιπρόσωποι» που έχουν εκλεγεί από σωματεία σφραγίδες όπου στα έγγραφα των αρχαιρεσιών τους δεν αναγράφετε ούτε μια ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο.

Συμμετοχή αντιπροσώπων από σωματεία ειδικού σκοπού, οπού με βάση τον νόμο δεν μπορούν να εκλέγουν αντιπρόσωπο.

Και το σημαντικότερο, έγιναν αρχαιρεσίες ΕΥΚ χωρίς την διενέργεια συνεδρίου, που όχι μόνο η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων δεν τηρήθηκε, αλλά δεν συζήτησε για τα ζητήματα των εργαζομένων, δεν έβαλε έναν σχεδιασμό για την οργάνωση της πάλης τους.

Βέβαια ένα ΕΥΚ που η διοίκηση του εδώ και δεκαετίες είναι το καλύτερο όργανο των αφεντικών δεν τα χρειάζεται όλα αυτά. Αυτό φαίνεται και από την νέα σύνθεση της διοίκησης. Εκλεγμένοι επαγγελματίες απεργοσπάστες και μπράβοι των εργοδοτών. Εκλεγμένοι με συγγενείς α’ βαθμού, ιδιοκτήτες δουλεμπορικών γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και άλλα πολλά.

Ότι και αν κάνουν δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν με τους συνειδητούς εργάτες, τους αντιπροσώπους των ταξικών σωματείων. Παρόλη την νοθεία και την καταστρατήγηση των διαδικασιών η Ταξική Ενότητα (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) επανεξέλεξε 2 αντιπροσώπους στην διοίκηση του ΕΥΚ.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, κάθε τίμιος συνδικαλιστής πλέον ξέρουν καλά με ποιους έχουν να κάνουν. Γνωρίζουν ότι το ΕΥΚ ή θα είναι με τα συμφέροντα των αφεντικών ή θα παλεύει για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την αναπλήρωση των απωλειών μας.

 Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 Χρειάζεται τώρα να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε οργανωμένο αγώνα:

Κόντρα στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης – ΕΕ- «θεσμών». Κόντρα στην δική τους «ανάπτυξη» που για εμάς σημαίνει μισθοί πείνας και δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Να παλέψουμε για τη δική μας ανάπτυξη που σημαίνει υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς που θα εξασφαλίζουν μισθούς, συντάξεις, ωράριο και γενικά όλους τους όρους της δουλειάς μας.

 Να γυρίσουμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό:

Η «δημοκρατία» και η «ενότητα» που διακηρύσσουν σταματάει όταν θίγονται τα κέρδη των αφεντικών τους. Για κάθε εργαζόμενο ενότητα σημαίνει ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στην φοροληστεία που επιβάλλει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενότητα για μας είναι ο αγώνας για να μην ξεσπιτωθεί κανένας εργάτης για τα κέρδη των Τραπεζών. Δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα σημαίνει ζωντανά δραστήρια σωματεία και ανοιχτό Εργατικό Κέντρο όπου θα οργανώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην εργοδοσία και τα τσιράκια της.

 

 

 

 

 

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...