Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχoλεία Ειδικής Αγωγής για 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι την Τρίτη 3 του Δεκέμβρη στη συγκέντρωση για την παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, μέρα αγώνα και διεκδίκησης, στις 11:00 πμ  στο πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο).

 

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, Γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, δεν πάει άλλο!

Οργάνωση και Αγώνας είναι η μόνη ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, κυβέρνηση, ΤΡΟΙΚΑ, ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών μας οδηγούν στον μεσαίωνα, δεν αφήνουν κανένα δικαίωμα του εργατικού-λαϊκού και αναπηρικού κινήματος όρθιο. Πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις επιδόματα, στα ΚΕΠΑ κατακρεουργούν τα ποσοστά αναπηρίας για να μειώσουν παροχές, γιατί για αυτούς οι ανάπηροι «κοστίζουν». Με οδηγό την έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα ετοιμάζονται να μειώσουν στο μισό επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας από το 2015, ενώ έχουν στόχο οι μισοί από μας να μείνουν τελείως χωρίς επίδομα ή σύνταξη, ώστε να παίρνουν ένα ελάχιστο βοήθημα μόνο όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα. Αυξάνουν την συμμετοχή στα φάρμακα, κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μας οδηγούν στον αργό θάνατο μιας και όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί να ακολουθήσει την θεραπεία του.  Κλείνουνε δημόσια νοσοκομεία, τμήματα και Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καταργούν την ειδική αγωγή και μας στέλνουν πελάτες στους παλιούς και νέους επιχειρηματίες του κλάδου που γιγαντώνονται εμπορευόμενοι την ανάγκη μας για υγεία και παιδεία.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν υπάρχουν σωτήρες, ούτε «δεξιοί» ούτε «αριστεροί».

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής να συγκροτήσουμε το δικό μας μέτωπο, να πιστέψουμε στην συλλογική μας δύναμη. Στους αγώνες που έρχονται  όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει την φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με την αγωνιστική συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων, την ΠΑΣΕΒΕ, και των σωματείων των συνταξιούχων. Για μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου,  για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.

 

Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που χρόνια τώρα μας παραπλανούσαν. Εφησύχαζαν τον κόσμο, μας έλεγαν ότι «θα εξισωθούμε με τις χώρες της ευημερίας!! της ΕΕ και ότι θα τρώμε δηλαδή με χρυσά κουτάλια!!». Όμως με χρυσές κουτάλες έφαγαν από τα προγράμματα για τα ΑΜΕΑ αυτοί και η παρέα τους. Στην πράξη έβαλαν πλάτες στην υλοποίηση των αντιαναπηρικών μέτρων και ακόμα και σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με κινητοποιήσεις εκτόνωσης, συγκάλυψης των αιτιών και των υπεύθυνων για τα προβλήματα μας.

Αγωνιστικά παλεύουμε και Διεκδικούμε:

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.
  • Όχι στο νέο χαράτσι για τα φάρμακα. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
  • Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσο αναφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.
  •  Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων πρόνοιας και των κέντρων ειδικής αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...