Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών για την 24ωρη απεργία στις 28.1.14

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΟΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/1/2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ταξικών Δυνάμεων 

στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Στις 12 το μεσημέρι

 

 Μονόδρομος η συσπείρωση όλων των Μεταλλεργατών με τις δυνάμεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα .

 

Είναι ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η ανάπτυξη των αγώνων με βάση τα κοινά ενιαία συμφέροντα των εργαζομένων .

Οι Μεταλλεργάτες ανεξάρτητα ειδικότητας , χώρου εργασίας , δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους , και δεν έχουν τίποτα κοινό με τον κάθε Εργοδότη .

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΜ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΤΑΡΣΥΑ )προκήρυξε την απεργιακή κινητοποίηση για μια ακόμη φορά εν κρυπτό από τις ταξικές δυνάμεις, χωρίς να συγκαλέσει Δ.Σ.  ενώ ακόμη και η ενημέρωση των Μεταλλεργατών γίνεται αποσπασματικά και επιλεκτικά.

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ – ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΕΜ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Συνάδελφοι

Η κατάσταση του κλάδου της Χαλυβουργίας στην  Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη ,με την κάθετη πτώση της παραγωγής, είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα ζητάνε από εμάς τους εργάτες να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.

Η πάλη για μικρές τιμές ρεύματος που μας καλεί η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΜ να δώσουμε, είναι πάλη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων, όπως δηλαδή και οι απολύσεις , οι μειώσεις μισθών  η διάλυση των εργασιακών σχέσεων κ.τ.λ.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι βιομήχανοι στο κυνήγι της ανταγωνιστικότητας για να προωθούν τα εμπορεύματά τους στις αγορές , πιέζουν για όλο και περισσότερα προνόμια και για ολοένα και φθηνότερη εργατική δύναμη.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι οι ακριβές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ και των κυβερνήσεων που οι μονοπωλιακοί όμιλοι επέβαλαν, έχουν άμεση σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της λειτουργίας κι άλλων ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ενέργειας. Ο ΣΕΒ και οι Βιομήχανοι στο μέταλλο τότε πανηγύριζαν , τώρα που τα κέρδη άλλων μονοπωλίων ( αυτά της ενέργειας ) βλάπτουν τα δικά τους διαμαρτύρονται.

Για εμάς από την πείρα μας είναι ξεκάθαρο ότι όποιες μειώσεις τιμολογίων γίνουν από τους ιδιώτες της ενέργειας, αυτοί θα μετακυλήσουν το κόστος στα  τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ανακόψουν την επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματα μας.

Να γιατί οι χαλυβουργοί εργάτες πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την οργάνωση της απεργίας. Να πορευτούν με τα δικά τους ταξικά αιτήματα, ενάντια στους καπιταλιστές του κλάδου και στην κυβέρνηση που τους στηρίζει, γυρίζοντας την πλάτη στους αυλικούς των εργοδοτών που χρησιμοποιούν την πλειοψηφία τους στην ΠΟΕΜ για να δέσουν τους εργάτες στο άρμα των συμφερόντων των βιομηχάνων Να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων και των απολυμένων του κλάδου. Να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε έναν κλάδο με αυξημένους κινδύνους για «ατυχήματα», εξαιτίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

 

Όλοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.

Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Πρέπει, να συντονιστούν οι δράσεις μας άμεσα ώστε να καταφέρουμε:

 

  • Να υπάρχουν κοινές προσπάθειες σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενιαία αντίδραση και υπεράσπιση του κάθε εργαζόμενου που δέχεται επίθεση. Κανείς μόνος του.
  • Οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία και Συγκρότηση Σωματειακών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα παντού.
  • Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
  • Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.
  • Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις.
  • Ενιαία να απαντήσουμε στην διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. 

 

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ δεν θέλει και δεν μπορεί

να οργανώσει την πάλη των Μεταλλεργατών κόντρα

σε Κυβέρνηση – Τρόικα – Βιομηχάνους

 

Είναι επικίνδυνοι – απομονώστε τους – εγκαταλείψτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτές τις παρατάξεις . Είναι η 5η φάλαγγα στο εργατικό κίνημα .

Υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων , αρνούμενοι να προχωρήσουν σε οργάνωση ενιαίου αγώνα των Μεταλλεργατών εδώ και χρόνια. Υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων ακόμα και όταν εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις , αφού καλούν τους Μεταλλεργάτες να στρατευθούν όχι κάτω από τα δικά τους αιτήματα με βάση τις δικές τους ανάγκες, αλλά κάτω από τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων και των κερδών τους .

Καλούν σε στήριξη (εδώ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα) των Βιομηχάνων (Χαλυβουργίες – Αλουμίνια ) , με φθηνή ενέργεια .

Να παλέψουν οι χιλιάδες Μεταλλεργάτες δηλαδή που δεν θα έχουν φέτος να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνουν τα παιδιά τους ή που ζουν με κομμένο ρεύμα , όχι για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής της οικογένειάς τους αλλά για να έχουν οι Βιομήχανοι φθηνό ρεύμα .

Μιλούν για υπογραφή ΣΣΕ  και εννοούν τυπικά τον θεσμό αποκομμένο από τις κατακτήσεις μας , και ταγμένοι στον θεό της ανταγωνιστικότητας των κερδών των βιομηχάνων είναι έτοιμοι για χοντρό παζάρι. Βέβαια  ούτε κουβέντα για οργάνωση αγώνα όλων των Μεταλλεργατών κόντρα στις απολύσεις , για τους απλήρωτους συναδέλφους , για μέτρα προστασίας των ανέργων, για υπεράσπιση των κατακτήσεων μας, για υπογραφή ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μας.

 

Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του

πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ –  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...