Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φάρμακου για το δελτίο τύπου της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΕΦΣΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σχολιάζοντας το από 7/3/2017 Δελτίο Τύπου της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΕΦΣΕΚ (βλ. ΠΟΙΕ), όπου μεταξύ των άλλων καλεί « …… όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας ……», μπαίνουμε στον πειρασμό να τους ρωτήσουμε αν σε αυτό τον «συντονισμό» ξέχασαν να καλέσουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

 Και το ρωτάμε αυτό, μιας και μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους «συντονισμούς», με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ημερίδα που οργάνωσαν στα πλαίσια του συνεδρίου τους, το Φλεβάρη, με προσκεκλημένους – εισηγητές στελέχη της κυβέρνησης και του συνδέσμου των φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ).

 Η συγκεκριμένη ομοσπονδία εξάλλου έχει εκφράσει και άλλες φορές τους κοινούς της στόχους με την εργοδοσία του κλάδου και ιδιαίτερα με ορισμένα τμήματά της, με τη λογική της ενίσχυσης της «ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας». Γενικά, κόπτονται για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των κεφαλαιοκρατών, μαζί με τους φαρμακοβιομήχανους.

 Αντιτάσσονται δήθεν στις απολύσεις, υποστηρίζοντας  πως « …… οι μειώσεις προσωπικού δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα των εταιριών ούτε βοηθούν στην ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα …». Δηλαδή, αν εκτιμούσαν ότι οι απολύσεις βοηθάνε σε αυτή την κατεύθυνση, θα τις αποδέχονταν;

 Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, μας καλούν να συντονιστούμε;

 Ή μήπως για να ενισχύσουμε τις αυταπάτες στους συναδέλφους μας ότι δήθεν θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να πιέσει κι αυτή τους «θεσμούς», ότι θα την «απειλήσουμε» με ανατροπή για να συμμορφωθεί, ότι με την εναλλαγή κυβερνητικών σχημάτων και «συνταγών» μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση και διέξοδος για τους εργαζόμενους;

 Βεβαίως, η ΠΟΕΦΣΕΚ ή ΠΟΙΕ ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται, διαθέτει περγαμηνές στην καλλιέργεια τέτοιου είδους αυταπατών και αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, αφού έχει στηρίξει διαχρονικά διάφορες κυβερνήσεις και έχει βάλει πλάτη στην υλοποίηση μιας σειράς αντεργατικών σχεδίων και νόμων, όπως ο μνημονιακός νόμος για τα επαγγελματικά ταμεία που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Η ταξική κλαδική μας Ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου και τους καλεί να φυλάγονται από τέτοιου είδους συνδικαλιστικές οργανώσεις και δυνάμεις και από τους «κοινούς αγώνες» που τους προτείνουν.

 Η ίδια η ζωή αποδεικνύει καθημερινά ότι τέτοιου είδους «ενότητα» είναι αδιέξοδη και επιζήμια για τους εργαζόμενους.

 Η ενότητα των εργαζόμενων είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να χτίζεται στη βάση των δικών τους συμφερόντων και αναγκών. Σε μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – «θεσμούς», αφού τα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων, προϋπόθεση για την «ανάπτυξή» τους, και υλοποιούνται από κάθε κυβέρνηση και με κάθε διαχειριστικό μίγμα.

 Με τη συσπείρωση και την οργάνωση της πάλης σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να μπουν εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια και μέτρα, μπορεί να διεκδικηθεί η ανάκτηση των απωλειών, να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίησή τους.

 Σε αυτή την προσπάθεια η ΟΕΦΣΕΕ, ενταγμένη στον ταξικό πόλο του κινήματος, στο ΠΑΜΕ, αποτελεί τη μόνη εγγύηση για τους εργαζόμενους του κλάδου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...