Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου-Χάρτου για την πυρκαγιά στη SOFTEX

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της SOFTEX μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, στο τμήμα παραγωγής  του εργοστασίου. Την πυρκαγιά που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό δύο συναδέλφων μας αλλά και το  σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου.

Ανήκουμε σε αυτούς που δεν πιστεύουν στη «κακιά στιγμή» αφού όπως αποδεικνύεται υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στην πυρασφάλεια αλλά και  στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η εργοδοσία δεν έκανε τίποτε για τις σοβαρές ελλείψεις παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί κατ’ επανάληψη γι’ αυτές από το σωματείο και την Επιτροπή Υγιεινής  και Ασφάλειας.

Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι στην προτεραιότητα των εργοδοτών αλλά και των κυβερνήσεών τους  όταν θίγεται  η κερδοφορία και η  ανταγωνιστικότητά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους της SOFTEX να μην βασιστούν στις όποιες δεσμεύσεις της εργοδοσίας, αλλά με ενότητα δίπλα στο σωματείο τους, να οργανώσουν την πάλη τους για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να μην αποτελέσει η πυρκαγιά την αιτία ή το πρόσχημα να χτυπηθούν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και όχι μόνο, τους εργαζόμενους, να δείξουν με κάθε τρόπο ότι βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της SOFTEX σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, να αποδείξουν στην πράξη πόσο ισχυρό όπλο είναι η εργατική αλληλεγγύη.

 

Συναδελφικά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

6/7/2015

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...