Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για τη ΔΕΘ και το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε στις

Καμιά συναίνεση στην σφαγή των δικαιωμάτων μας!Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. 

Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση της κερδοφορίας του.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν για  μήνες απλήρωτοι. Την έζησαν και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι. Θα την ζήσουν χιλιάδες άλλοι που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση, την απόλυση . Σ’ αυτή τους, την ανάπτυξη πανηγυρίζουν για την αύξηση της κερδοφορίας στον κλάδο των τροφίμων , την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου μετράνε κάθε χρόνο καινούργιες απώλειες, εντατικοποίηση της δουλειάς, χειρότερες συνθήκες, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Η εργατική τάξη να πληρώνει με αίμα το κέρδος των μονοπωλίων, αυτό φανερώνουν οι 18 νεκροί εργαζόμενοι το τελευταίο δίμηνο, (2 στον κλάδο) λόγω ελλειπών μέτρων προστασίας και εντατικοποίηση της εργασίας. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη για εμάς, ξέρουμε πως αυτό που έρχεται είναι η μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσής μας. Αυτό ακριβώς θα περιμένουμε να εξαγγελθεί στην ΔΕΘ, αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό περιεχόμενο των εξαγγελιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακής αργίας, επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες γενικεύουν την μείωση των μισθών στα 586 και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, μία διάκριση την οποία διατηρεί, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Διευκόλυνε τις ομαδικές απολύσεις με την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Διεύρυνε τη φοροληστεία, προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.

Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογική δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς .

Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στην

 

ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα και αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο “της γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να προσμένουν απολύτως τίποτα, όπως τίποτα δεν ωφελούνται οι εργαζόμενοι στις χώρες που υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η θεωρία περί ανάπτυξης είναι κάλπικη αν δε απαντιέται: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας, όπως είναι σήμερα εφικτό να γίνει, παίρνοντας υπόψη την πρόοδο της τεχνολογίας, της επιστήμης, την άνοδο της παραγωγικότητας;

Για αυτό και ο πρωτόγονος αντικομουνισμός που σηκώθηκε τις τελευταίες με αφορμή την αντικομουνιστική φιέστα στην ΕΣΘΟΝΙΑ η οποία έχει την προεδρία της Ε.Ε. Ο αντικομουνισμός αφορά όλους τους εργαζόμενους γιατί η πείρα δείχνει ότι είναι σήμα ολομέτωπης επίθεσης των καπιταλιστών και των ανθρώπων τους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, με ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, με την ένταση της εκμετάλλευσης, με την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν αθωώνεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγε στην Εσθονία καθώς ο <<ευρωκομουνισμός>> που είναι η ιδεολογία τους, είχε και έχει ως υπόβαθρο τον <<αντικομουνισμό>>.

H ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ

Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η κερδοφορία τους συνδέεται με την εκμετάλλευσή μας. Να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, με πλαίσιο αιτημάτων που βασίζεται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις. Απέναντι στην περιχαράκωση κάθε χώρου που καλλιεργεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, που υπογράφει μειώσεις στο όνομα των κοινών συμφερόντων εργοδοσίας – εργαζομένων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνει προτάσεις ανάπτυξης της επιχείρησης όπως η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ. Στόχος τους είναι η παραπέρα μείωση του μέσου όρου των κλαδικών μισθών που αμείβεται ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου, ακόμα και η παραπέρα μείωση αυτής της αισχρής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, το οριστικό τέλος των ΣΣΕ, η επικράτηση του εργασιακού μεσαίωνα μέσω ατομικών συμβάσεων.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσης μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...