Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού για τις εξελίξεις

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά ότι στο τέλος των περίφημων διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε εμάς θα στείλουν το λογαριασμό. Αυτός θα προστεθεί στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση μας για να δημιουργούν καλύτερους όρους για την «άνοιξη» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Επομένως δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις υποσχέσεις, τον αποπροσανατολισμό και την απάτη τους αλλά ούτε βέβαια σε καμία περίπτωση να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση μας.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας δημιουργώντας προϋποθέσεις απεργιακής απάντησης απέναντι στο:

  • Πετσόκομμα του αφορολόγητου

  • Τη νέα μείωση έως και 30% των συντάξεων

  • Την απελευθέρωση των απολύσεων και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων

Να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, την αντεπίθεση μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλες οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου και του ΣΕΒ, όλες οι αξιώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.

Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και στις ανακοινώσεις των συνδέσμων τους για την «ανάπτυξη» προς όφελος τους, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση και υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα τους, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν κυβέρνηση και ΕΕ, τα αναπαράγουν και τα προωθούν στους εργαζόμενους οι δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας που έχει διαλύσει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί για άλλη μια φορά να κοροϊδέψει με τα δήθεν αντίμετρα παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο. Η αλήθεια είναι ότι τα αντισταθμιστικά θα προωθούν την ανάπτυξη για τους λίγους που προϋποθέτει φτώχεια και ανεργία για τους εργαζόμενους. Στους κλάδους μας που αποτελούν για χρόνια τώρα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλά και παντού όχι μόνο δεν ωφεληθήκαμε οι εργαζόμενοι αλλά εμείς πληρώσαμε και την ανάπτυξη και την κρίση τους.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ’ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

 

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΨΩΜΙ.

Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές.

Οι άνεργοι πεινούσαν.

Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται.

Τα χέρια που ήταν σταυρωμένα, σαλεύουν πάλι:

Φτιάχνουν οβίδες.

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι προκλήσεις – παραβίασεις από την πλευρά της αστικής τάξης της Τουρκίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας δείχνει ότι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων των κρατών της περιοχής και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμενων γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι.

Γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων για τη γεωστρατηγική τους αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των μονοπωλίων ιδιαίτερα για τον έλεγχο του πλούτου, τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς αγωγούς, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων, δε θα διστάσουν μπροστά σε κανένα έγκλημα.

Οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια και οι κάθε φορά σύμμαχοι τους έχουν ως πατρίδα τα κέρδη τους. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς και τις κυβερνήσεις τους. Για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους προχωράνε ακόμα και στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Με τον πόλεμο έρχονται να σαρώσουν ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Ξέρουμε ότι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτής που ζούμε στους χώρους δουλειάς με τη βαθιά εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον όχι μόνο να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αλλά πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, απέναντι στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα.

  • Οφείλουμε να συντονίσουμε την πάλη μας με τους εργαζόμενους, τους λαούς των άλλων χωρών της περιοχής ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εκμετάλλευση και την κατάργηση δικαιωμάτων.

  • Να υψώσουμε κοινή φωνή ενάντια στις αστικές τάξεις και τον εθνικισμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά έχουμε κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια σε εκείνους που μας θέλουν «κρέας για τα κανόνια τους».

  • Να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια σε δηλώσεις και ενέργειες που αμφισβητούν τα σύνορα και τις Συνθήκες που τα κατοχυρώνουν.

  • Να ισχυροποιήσουμε την κοινή μας δράση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στις αστικές τάξεις και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...