Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών για το Πολυτεχνείο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας πριν 44 χρόνια στο πολυτεχνείο, σηματοδοτεί μέχρι τις μέρες μας ότι είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να επιλέξει και να βαδίσει η εργατική τάξη και η φτωχολογιά ώστε να πετάξει από το σβέρκο της, τους εκμεταλλευτές τους.

Οι νεκροί του πολυτεχνείου φωτίζουν την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη και την τάξη των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου.

Η χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε εκείνη την εποχή τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των ΗΠΑ αλλά και της ντόπιας άρχουσας τάξης.

 Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί στο ακέραιο τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, που είναι το τσάκισμα των κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων, για να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των πολυεθνικών.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που έχουν επιβάλει έχει στόχο να αυξήσει παραπέρα την εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» ετοιμάζει από κοινού με την ΕΕ και ΔΝΤ νέα μέτρα που θα τα φορτώσουν για ακόμα μια φορά στα μόνιμα υποζύγια.

Νέοι φόροι, περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, είναι στα σκαριά μπροστά και στην 3η αξιολόγηση.

 Από την άλλη οι βιομήχανοι απολαμβάνουν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, φθηνούς εργαζόμενους, ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων κ.α.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι ταξικός και αποτυπώνεται με τα «ματωμένα πλεονάσματα» όπου δις ευρώ πηγαίνουν σε στρατιωτικές συμφωνίες για εξοπλιστικά προγράμματα (F16) με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθύτερα την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Στην περιοχή την ΝΑ Μεσογείου μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις (Συρία, Ιράκ) που έχουν πληρώσει με το αίμα τους χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια είναι ξεσπιτωμένοι.

Τα μονοπώλια διψούν για αίμα και δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα ώστε να εξασφαλίσουν το συμφέρον τους.

Γι΄ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και εναντίωση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και κυρίως απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 Η ομοσπονδία καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο κλάδο τροφίμων-ποτών να σηκώσουν τείχος απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Το πολυτεχνείο και η ηρωική εξέγερση είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Καμία προσπάθεια από τους γνωστούς μηχανισμούς του κράτους, των φασιστοειδών, ναζιστών της Χ.Α, άλλων ακροδεξιών, δεν μπορεί να σβήσει και να αμαυρώσει την αντιδιδακτορική πάλη του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στη μηχανοκίνητη χούντα.

Ο δρόμος μεγάλος, δύσκολος, αλλά ο μοναδικός για όλους εμάς.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Μέσα από την οργανωμένη πάλη και τα ταξικά συνδικάτα, να δώσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά.

Για να μπορέσουμε επιτέλους να γίνουμε εμείς οι εργάτες, οι αφέντες όλου του πλούτου που παράγουμε, χωρίς να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΖΗΤΩ Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5.00ΜΜ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Παρα την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επικρατήσει σιγή ιχθύος, η Εργατική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου...

Αγωνιστική Ενότητα ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς εργαζόμενους της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, που έδωσαν άλλη μια φορά τη μάχη...

Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου: Καταγγελία για δύο απολύσεις συναδέλφων

Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου καταγγέλλει δύο απολύσεις συναδέλφων που έγιναν σήμερα 30 Απρίλη...