Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών προς τους εργαζόμενους στην ΙΟΝ για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στο εργοστάσιο της ΙΟΝ

Σας απευθύνουμε κάλεσμα να συμμετέχετε μαζικά στην απεργία μαζί με τους εργάτες από τα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους, να μην περάσει η νέα σφαγή που ετοιμάζουν, μέσα από την αύξηση των απολύσεων, τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, δηλαδή τη νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας.

Από την επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των κομμάτων που ψήφισαν το 3° μνημόνιο, αυτών που συμφωνούν με την ΕΕ και υπηρετούν τα κέρδη των βιομήχανων, δεν μένει στο απυρόβλητο κανείς.

Η μόνη απάντηση είναι η απεργία

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα και πρέπει να τον βαδίσουμε. Όλες οι άλλες λύσεις που προβάλλονται από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, ότι « πρέπει να βάλουμε πλάτη γιατί υπάρχει η κρίση και πρέπει να βοηθήσουμε την εταιρία» είναι απαράδεκτες, οδηγούν στην παράλυση της δύναμης μας.

 

Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες απόψεις τις εκφράζει εργατικό σωματείο, οι εργαζόμενοι πρέπει διπλά να ανησυχούν, γιατί αυτό σημαίνει ότι το σωματείο αυτό είναι της εργοδοσίας και όχι των εργατών!

 

Αυτή την άποψη προωθεί και το σωματείο εργαζομένων στην ΙΟΝ και έχει τεράστια ευθύνη για τη στάση του. Την ώρα που ξεριζώνονται δικαιώματα που η εργατική τάξη έχει κατακτήσει με αίμα και αγώνα χρόνων, την ώρα που η κυβέρνηση με τους βιομήχανους κάνουν συμφωνίες για το πώς θα πληρώσουν και άλλα βάρη οι εργάτες για να κερδίσουν περισσότερα οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια, το σωματείο παίρνει θέση με την εταιρία και όχι με τους εργάτες!

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από σωματεία που να οργανώνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, να είναι τίμιοι και ανιδιοτελείς υπερασπιστές των ταξικών μας συμφερόντων, και όχι να ενδιαφέρονται αν θα κακοκαρδίσουν τα αφεντικά.

Οι εργάτες και οι εργάτριες στο εργοστάσιο της ΙΟΝ δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους συνδικαλιστές και σωματεία.

Η ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής, καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΙΟΝ να μην φοβηθούν, να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται για οργανωμένη απεργοσπασία.

Όλοι στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη, να γίνει ένα βήμα προς τα μπρός!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, 10.30πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Δρομολόγια στα όρια σωματικής και ψυχικής εξόντωσης των ναυτεργατών από την Seajets

 Καταγγέλλουμε τις συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι  ναυτεργάτες  όλων των ειδικοτήτων στα πλοία Champion...

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Πάνω από ένας αιώνας πέρασε από τότε που οι...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: 1η Μάη Όλοι στην Απεργία

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ Έχουν περάσει 130 χρόνια απ’ την Πρωτομαγιά της Αθήνας,...