Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.ΑΡΤΑΣ (ΟΑΣΝΑ) για τις αγροτικές κινητοποιήσεις 23 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.ΑΡΤΑΣ (ΟΑΣΝΑ) συμμετείχε στη μεγάλη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που έγινε στη Λάρισα στις 17 Δεκέμβρη και με βάση τις αποφάσεις που πάρθηκαν, με τις οποίες συμφωνεί, προχώρησε την Κυριακή 8 Γενάρη 2017 σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων όπου αποφασίστηκε: η προετοιμασία της μαζικής συμμετοχής στις αγροτικές κινητοποιήσεις στις 23 Γενάρη στη Γέφυρα της Άρτας μέσα από συσκέψεις, περιοδείες, επαφές, συναντήσεις αγροτοκτηνοτρόφων στα χωριά τις Άρτας καθώς επίσης να προχωρήσει μέσα στο Γενάρη και η ανασυγκρότηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, προσπαθεί με εξαγγελίες να εξαπατήσει τους αγροτοκτηνοτρόφους. Λέει ψέματα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που είχαμε στα μπλόκα του περασμένου χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αυτά τα λίγα που είχε αποδεχτεί, τα πήρε πίσω, όπως, πχ,  το να είναι σταδιακή η αύξηση στις εισφορές για την Υγεία, ή προγραμματίζει να τα περιορίσει, όπως το αφορολόγητο. Λέει, επίσης, ψέματα ότι το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών αυξήθηκε. Η αλήθεια είναι ότι συνεχώς μειώνεται, αφού δεν υπάρχουν εγγυημένες κατώτερες τιμές και οι έμποροι αγοράζουν την παραγωγή μας όσο θέλουν, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις πετσοκόβονται και υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή τους, ενώ το τελειωτικό χτύπημα δίνουν οι μεγάλες ζημιές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και άλλες αιτίες, τις οποίες ο ΕΛΓΑ αρνείται να αποζημιώσει, φροντίζει, όμως, να εισπράττει τα τσουχτερά ασφάλιστρα που πληρώνουμε. Λέει ψέματα ότι η περιβόητη «Κάρτα του Αγρότη» γίνεται για τη δική μας εξυπηρέτηση. Η αλήθεια είναι ότι έγινε για την διευκόλυνση των τραπεζιτών στους οποίους εξασφαλίζει «σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο», ενώ τους αγρότες μας χρεώνει ακόμα περισσότερο με το υψηλό επιτόκιο που προβλέπει.

Μ’ αυτά τα ψέματα κι άλλα παρόμοια, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην «κοινή γνώμη» την ψεύτικη εντύπωση ότι τάχα οι αγρότες είμαστε πιο ωφελημένοι σε σχέση με τα άλλα λαϊκά στρώματα και, άρα, αδίκως αγωνιζόμαστε, προσδοκώντας ότι έτσι θα δημιουργήσει κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού» εναντίον μας.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όμως έχει την εμπειρία και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές.

Επίσης εμείς δεν διαχωρίζουμε τους αγρότες σε “καθαρόαιμους” και σε “ετεροεπαγγελματίες” αγρότες, που κάτω από τον κίνδυνο της εξαθλίωσης αναγκάζονται να συμπληρώνουν το εισόδημά τους κάνοντας και κάποια μεροκάματα σε εξωγεωργική απασχόληση. Η επιβίωση η δικιά μας δεν πρέπει να σημάνει την παραπέρα εξαθλίωση κανενός, αφού από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και της ΚΑΠ που στόχος τους είναι η αφαίμαξή μας προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών και των τραπεζών. Σ’ αυτήν τη βάση οι αγώνες μας συναντιούνται με τους αγώνες της εργατιάς, των αυτοαπασχολούμενων μικροκαταστηματαρχών της πόλης και των χωριών, με τη νεολαία, γιατί ο αντίπαλός μας είναι κοινός.

Με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ζητάμε τα αναγκαία για να μπορέσουμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά.Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να μπουν, αποφασιστικά, στη μάχη και απ’ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

  • Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών.

  • Στη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων.

  • Στο διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη.

  • Στη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

  • Στα γενικότερα προβλήματα που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα

 

ΓΕΝΑΡΗΣ 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...