Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ – Σιδηροδρομικών για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η συμφωνία COSCO – ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να ιδωθεί εντός του πλαισίου που ορίζεται από τους σχεδιασμούς της ΕΕ και των μονοπωλίων για να μετατρέψουν τη χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο και βασικό κρίκο συνδυασμένων μεταφορών εμπορευμάτων προς την κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκδήλωση των σχεδιασμών αυτών είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού (το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ) και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης – με όποια μορφή – της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του Σιδηρόδρομου.

Η συμφωνία αυτή δείχνει ότι η συγκυβέρνηση τρέχει να παραδώσει ξεπουλώντας υποδομές της χώρας (λιμάνια – σιδηροδρομικά δίκτυα) στα μονοπώλια και πολυεθνικές προκειμένου να τις κάνει πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες και κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, έκλεισε τα περιφερειακά δίκτυα, ακρίβυνε τα εισιτήρια, έκλεισε νοσοκομεία, έκλεισε σχολεία, απέλυσε εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας και η κερδοφορία της COSCO και του ΟΛΠ, η απίστευτη κερδοφορία της ναυτιλίας και το πέρασμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επίσης σε φάση κερδοφορίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη σφοδρή επίθεση στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να πανηγυρίζουν μαζί με την COSCO, την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Πειραιά, τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ηγεσία του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, για τέτοιες συμφωνίες καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ούτε βέβαια, να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας έναν άλλο διαχειριστή να τους μοιράσει περισσότερα ψίχουλα. Πρέπει να ετοιμάσουν και να οργανώσουν τη δική τους απάντηση, να οργανώσουν τους δικούς τους ταξικούς αγώνες για να διεκδικήσουν τα δικά τους αιτήματα, τη δική τους ζωή.

Έναν αγώνα που δεν θα στοχεύει μόνο σε κυβερνητικές αλλαγές, σε αλλαγή διαχειριστή του καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

 

Καμία ιδιωτικοποίηση σε Σιδηρόδρομο – Μεταφορές.

Αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος Σιδηρόδρομος, λαϊκή περιουσία, εργαλείο ανάπτυξης και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014, ΏΡΑ 12.00  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

 

Περισσότερα

30 Μάρτη – Μέρα της Παλαιστινιακής Γης, Μέρα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης

Στις 30 Μάρτη, μετατρέπουμε την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης σε μέρα δράσης και αλληλεγγύης...

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...