Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Επισιτισμού – Τουρισμού για το νέο όργιο νοθείας στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε στις

Πάτρα, Κοζάνη, Καβάλα

τώρα και στο Ηράκλειο!

Το όργιο νοθείας του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει σταματημό.

 Η χρόνια απαξίωση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη των δυνάμεων της υποταγής και του συμβιβασμού, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν ταφόπλακα σε μια σειρά σωματεία σε όλη τη χώρα, πάει ένα βήμα παραπέρα:

Ως τώρα έστηναν σωματεία, με κίνητρο τη διατήρηση του συσχετισμού δύναμης υπέρ τη μεγαλοεργοδοσίας κι απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Τώρα αναβιώνουν όσα επέλεξαν να κλείσουν το προηγούμενο διάστημα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ένα τέτοιο σωματείο είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού που η διοίκησή του δεν πραγματοποίησε αρχαιρεσίες από το 2012 και έκτοτε ήταν αδρανές. Όσο λειτουργούσε, η πλειοψηφία του εμπόδιζε τη μαζικοποίησή του, βάζοντας εμπόδια στο να αποτελέσουν οι νέοι εργαζόμενοι τη δύναμη εκείνη που θα ζωντάνευε το σωματείο, θα αποτελούσε την εμπροσθοφυλακή για να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, θα έβαζε πλώρη για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών.

Τώρα, αποφάσισαν να το επαναλειτουργήσουν με διορισμό διοίκησης από το πρωτοδικείο και χωρίς να ενημερώσουν τα εκατοντάδες μέλη του, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκλογές. Για να διασφαλίσουν μάλιστα ότι το σωματείο θα παραμείνει στα χέρια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ζητούν από όποιον δεν τους είναι αρεστός 60 ευρώ (!!) προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα εκλογής και ψήφου. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το καταστατικό του σωματείου και τις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πραγματοποιώντας Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και αρχαιρεσίες την ίδια μέρα, χωρίς το μητρώο μελών που υπήρχε μέχρι το 2015 που έληξε η θητεία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.

Με στήριγμα την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και τη συνδρομή της δικηγόρου, δικαστικής αντιπροσώπου, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης συνεχίζουν να προκαλούν με αντικαταστατικές και πραξικοπηματικές ενέργειες που δείχνουν ξεκάθαρα τους σκοπούς τους: Να παραμείνουν πάση θυσία στο σβέρκο των εργαζομένων για να μην σηκώσει κεφάλι το εργατικό κίνημα, για να προωθούν τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης, διασφαλίζοντας την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ξεμπρόστιασμά τους από κάθε εργαζόμενο του κλάδου, από κάθε έντιμο συνδικαλιστή που δεν συμφωνεί με τις βρώμικες πρακτικές τους είναι αναγκαίο αλλά δεν φτάνει.

Χρειάζεται να στηρίξουμε τις δυνάμεις εκείνες σε κάθε σωματείο που έχουν αποφασίσει να μπούνε μπροστά, που δεν λογαριάζουν, τρομοκρατία, απειλές και εκβιασμούς, που βάζουν κριτήριο της ανάγκες και τα συμφέροντα των οικογενειών μας.

Η συμπαράταξη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για να ανασυντάξουμε το κίνημα, να αποκτήσει και πάλι το ρόλο που χρειάζεται, σε καιρούς που οι εχθροί του, τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, έχουν ξεσαλώσει.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να καταγγείλουν τις προσπάθειες όσων ευθύνονται για τη χαμοζωή μας.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...