Ανακοίνωση της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC, απέναντι στην απληρωσιά που βιώνουν, μιας κι έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα 4 μηνών. Πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο δεν μπορούν ν’ αφήνουν την απληρωσιά να εξελίσσεται και να γιγαντώνεται. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με ψίχουλα. Άλλωστε και δωρεάν να δουλεύουμε, αν ο εργοδότης θελήσει να κλείσει το «μαγαζί» του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί τις οικογένειες που θα αφήσει στο δρόμο. Το έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια και στην Ξάνθη με Alumil, DIANA ,κτλ.

Η απληρωσιά, οι καθυστερήσεις μηνών στη μισθοδοσία είναι ένα φαινόμενο που αγγίζει χιλιάδες εργαζόμενους. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολλά τα παραδείγματα, από μικρά γραφεία μέχρι εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους ακόμη και πολυεθνικές όπου η επιχείρηση “βάρεσε κανόνι” εν μια νυκτί και οι εργαζόμενοι έχασαν τα λεφτά τους, τον ιδρώτα χρόνων, χιλιάδες συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και βάρβαρους φόρους.

Οι εργοδότες αξιοποιούν τους νόμους που ψήφισαν για αυτούς οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παλιότερα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για να δουλεύουμε τζάμπα ή με μισθούς χαρτζιλίκι.

Το πρόβλημα της απληρωσιάς των εργαζομένων της GMC αφορά όλους τους εργαζόμενους της Ξάνθης. Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης πρέπει να κάνουμε πράξη το «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

 

 Δουλειά χωρίς πληρωμή είναι σύγχρονη σκλαβιά!

Τα κέρδη τους είναι ο δικός μας ιδρώτας, οι δικοί μας πετσοκομμένοι μισθοί.

Πληρώσαμε τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

 

 

 

 

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

 

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...