Ανακοίνωση της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης – Βιοτεχνών – Εμπόρων για τα αποθεματικά των ταμείων

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 26-3-2015 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ έπειτα από κυβερνητικό αίτημα μεταφοράς 120 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου στην τράπεζα της Ελλάδος για κάλυψη των δανειακών πληρωμών της χώρας.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ατζινας Νίκος ψήφισε θετικά για τη μεταφορά του εν λóγω ποσού.

Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να καταδικάσουν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η οποία όχι μόνο αρνείται να ενισχύσει από το κρατικό προϋπολογισμό τα τεράστια κενά που υπάρχουν για την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων ανέργων συναδέλφων ( μόλις 10% λαμβάνει το γνωστό επίδομα πτωχοκομείου και για ελάχιστο χρονικό διάστημα) αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της καταλήστευσης των αποθεματικών που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται και με την πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή.

Ταυτόχρονα δεν κρύβονται οι τεράστιες ευθύνες της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ η οποία, την ίδια ώρα που καλούσε σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου , έδινε και κατεύθυνση στον εκπρόσωπο της στον ΟΑΕΔ να υπερψηφίσει το αίτημα της κυβέρνησης. Έχουν ευθύνη και είναι υπόλογοι για τα όποια κενά και προβλήματα δημιουργηθούν στη συνέχεια απέναντι στους συναδέλφους.

Καλούμε σήμερα τους συναδέλφους, που ήδη έχουν υποστεί βαριά χτυπήματα για την πληρωμή του χρέους, και που καλούνται και πάλι αυτοί να πληρώσουν, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να επαγρυπνούν για τη συνέχεια, καθώς όπως φαίνεται έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν δίνει, αλλά απεναντίας παίρνει και αυτή τη σκυτάλη στη συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Να καταδικάσουν τους νέους κοινωνικούς εταίρους, τη νέα κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ που παίρνει άριστα στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν παρά μόνο από τη δική τούς πάλη, γι αυτό και πιο αποφασιστικά χρειάζεται να παλέψουν για αλλαγή συσχετισμών προς όφελος τους, ενισχύοντας τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ!!!

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 45% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για δημόσια δωρεάν υγεία

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο που γίνεται  Πέμπτη 28 Μαρτίου...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...