Ανακοίνωση της Ένωσης Λογιστών Αττικής για τις απολύσεις στην PWC

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε της PWC

Στο δρόμο που χάραξαν και άλλες ελεγκτικές (Deloitte και η ΕΥ) προχωρά και η  PWC με απολύσεις που έχει ξεκινήσει. Οι απολύσεις αυτές έχουν αγγίξει όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.  Για να αποφύγει αντιδράσεις, προχωρά ακόμα και σε απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι αφού πρώτα πιέζει τους συναδέλφους μας να παραιτηθούν.

Η εργοδοσία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τις αξιολογήσεις για να διώξει εργαζομένους στην λογική μείωσης του κόστους (απολύουν τους «παλιότερους» και με πιο υψηλό «κόστος» για να προσλάβουν νέους με πολύ χαμηλότερους μισθούς), παρόλο που οι ανάγκες για επιπλέον εργαζόμενους είναι μεγάλες ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε ανθρώπινα ωράρια, παρόλο που κάθε χρονιά είναι πιο κερδοφόρα από την προηγούμενη. Οι αξιολογήσεις χρησιμοποιούνται ως εργαλείο εκβιασμού για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια ανεχόμενοι όλο και χειρότερες εργασιακές συνθήκες.

Η εργοδοσία της PWC έχει δείξει το πρόσωπό της προσπαθώντας να περάσει την χειροτέρευση των όρων εργασίας μας, μέσω της παράνομης σύμβασης που παρουσίασε και εκβίασε για την υπογραφή της. Από τη μία προσπαθεί να προωθήσει το σκεπτικό του “είμαστε μία οικογένεια” με πάρτι και συμβουλευτικές ημερίδες, ενώ από την άλλη προχωρά σε απολύσεις, απαιτεί αύξηση των ωρών εργασίας και δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν για επιπλέον προσωπικό. Όταν μειώνονται οι δουλειές όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, αλλά όταν οι δουλειές πάνε καλά τα κέρδη δεν μοιράζονται.

Όλα αυτά τα κάνουν αξιοποιώντας το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που τους προσφέρουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, τσακίζοντας τα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνησης που βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της και στην  PWC. Μια ανάπτυξη που το δικαίωμα στην εργασία εξαρτάται από το μισθολογικό κόστος και έχει ως προϋπόθεσή της τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμείς πρέπει να παλέψουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρίες! Και η μάχη αυτή γίνεται και στην PWC! Είναι μία απάντηση στην παράνομη σύμβαση που θέλησαν να περάσουν. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πατά στις δικές μας ανάγκες για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας και μας προστατεύει από τέτοιου είδους πρακτικές.

ΖΗΤΑΜΕ:

  • Καμία άλλη απόλυση συναδέλφου μας
  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις

Συνάδελφε, γίνε μέλος της ΕΛΕΠΑ. Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής. Δυνάμωσε αυτόν που φοβούνται! Κανένας μόνος του! Η ελπίδα βρίσκεται στην ενωμένη δράση των εργαζομένων!

                                                                                                        

  Η Κεντρική Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...