Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για την λειτουργία της Παιδοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Συναδέφισσες συνάδελφοι, στον προσανατολισμό που έχει με κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση βασικών δομών συνεχίζει την πολιτική της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία με την καθημερινή απαξίωση δημόσιων δομών και Υπηρεσιών δίνει δωράκι νέα πεδία κερδοφορίας σε επιχειρηματίες. Αφήνει στην τύχη τους βασικές για τη ζωή μας Υπηρεσίες όπως αυτές της Υγείας, παραιτώντας εκτεθειμένους την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δε μπορούν να σηκώσουν κανένα επιπλέον βάρος με τον χιλιοτσεκουρεμένο μισθό που τους απέμεινε ή με τη χρόνια ανεργία που αντιμετωπίζουν!

Σε αυτή την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι του νομού μας, έρχεται να προστεθεί και η είδηση για το κλείσιμο μιας πολύ σημαντικής κλινικής, της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η συγκεκριμένη κλινική που λειτουργεί από το 1990 έχει καταγράψει αξιοσημείωτο έργο, έχοντας αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά και μέχρι σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Κρήτης αλλά και του νοτίου Αιγαίου, αφού είναι η μοναδική σε λειτουργία.

Ενώ οι κτιριακές υποδομές και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός της πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς νοσηλείας και θεραπείας παιδιών και βρεφών, η υποστελέχωση του τμήματος κυρίως σε ιατρικό προσωπικό αποτελεί πάγιο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων. Τις τελευταίες μέρες λόγω δυσμενών εξελίξεων, αυτή η υποστελέχωση της Παιδοχειρουργικής μεταφράζεται σε κατάργηση ή συγχώνευση της κλινικής υπό την Γενική Χειρουργική, με τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης να είναι δυσμενείς για τα παιδιά όλης της Κρήτης καθώς συρρικνώνει και υποβαθμίζει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι φανερό ότι οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου είναι τεράστιες. Μένουν πιστοί στην πολιτική που θέλει ιδιωτικοποιημένη την υγεία με μίνιμουμ παροχές, δεν κάνουν ούτε το αυτονόητο: να διορίσουν δηλαδή άμεσα και άλλους μόνιμους παιδοχειρουργούς ώστε να συνεχίσει αυτή η κλινική το τεράστιο έργο της.

Απαιτούμε:

  • Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση.

  • Να υπάρξει πλήρης και σαφής αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ με βάση τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για σύγχρονη υγεία-πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό ώστε να υλοποιηθούν το ταχύτερο.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...