Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Athens Ledra

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ATHENS LEDRA «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

                                                                                                            11.10.2017

Συνεχίζονται οι πλάτες της κυβέρνησης στο μεγιστάνα Παρασκευαϊδη και στους νέους επενδυτές του ATHENS LEDRA.

  Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου παραμένουν απλήρωτοι

και χωρίς δουλειά.

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει και μέσα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να διατυμπανίζει σ’ όλους τους τόνους ότι με τη πολιτική της «Δίκαιης Ανάπτυξης» βγαίνουμε στο ξέφωτο, ξημερώνουν καλύτερες μέρες.  Ότι ποντάρει στην υγιή επιχειρηματικότητα, στους καλούς επιχειρηματίες που θα λειτουργούν, όπως λέει, με αίσθημα «κοινωνικής ευθύνης».

Καλεί κι εμάς τους εργαζόμενους να συναινέσουμε, να στηρίξουμε τη πολιτική της λεγόμενης «προσέλκυσης» νέων επενδυτών, που θα μας εξασφαλίσουν νέες θέσεις εργασίας. Μας καλεί δηλαδή ν’ αποδεχτούμε την απληρωσιά, την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία. Να χειροκροτήσουμε το νέο προκλητικό πακέτο των 3,6 δις που θα χαρίσουν στους μονοπωλιακούς ομίλους. Μας καλεί να αποδεχτούμε τη νέα φοροληστεία, το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει στα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις. Ταυτόχρονα ετοιμάζει αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο ώστε να ξεμπερδεύει με τους αγώνες μας. Επιδιώκει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία για να μπορούν οι «επενδυτές» ώστε ανενόχλητοι να μας ξεζουμίζουν, να αυξάνουν συνεχώς τον πλούτο τους με τη δική μας δουλειά, με τον ιδρώτα μας.

Όμως εμείς γνωρίζουμε πως με βάση τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων του Athens Ledra βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για το τι εννοεί η κυβέρνηση «Δίκαιη Ανάπτυξη». Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά και με το νομοσχέδιο-κοροϊδία που κατατέθηκε από το Υπουργείο αυτές τις μέρες.

 

  1. Οι εργαζόμενοι του Athens Ledra  συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για 19 μήνες από την οικογένεια Παρασκευαϊδη, ενώ υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση που τους επιβάλει 10 χρόνια φυλάκιση. Αυτό όμως καθόλου  δεν τους εμπόδισε να εξακολουθούν να κάνουν ανενόχλητοι μπίζνες με τη κυβέρνηση, ως υγιείς επιχειρηματίες, και να απολαμβάνουν το πακτωλό εκατομμυρίων μέσω της κατασκευής του αγωγού TAP. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να νομοθετήσει ως βλαπτική μεταβολή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και την αυστηροποίηση των ποινών στους εργοδότες. 
  2. Ο νέος επενδυτής ήρθε. Το ξενοδοχείο αγοράστηκε πριν 2 μήνες από πλειστηριασμό. Παρά τη δέσμευση της ίδιας της Υπουργού κ. Ε. Αχτσιόγλου για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την επιστροφή των εργαζομένων του Ξενοδοχείου στη δουλειά, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία συνάντηση με την εταιρεία που αγόρασε το ακίνητο, αλλά και ούτε με το νέο διαχειριστή που επίσημα είναι ο γνωστός επιχειρηματίας στο κλάδο του Τουρισμού κ. Γ. Δασκαλαντωνάκης.
  3. Η κυβέρνηση με νέο ΦΕΚ δημοσίευσε νέα έκτακτη επιδότηση 1000 ευρώ για όσους εργαζόμενους δεν είχαν πάρει αυτό το έκτακτο επίδομα με την προϋπόθεση να είναι άνεργοι. Πρόκειται για νέα κοροϊδία διότι αναφέρεται για τους εργαζόμενους που δούλευαν στο Ξενοδοχείο με ελαστικές μορφές απασχόλησης με συμβάσεις μιας μέρας και που δεν έχουν στα χέρια τους καταγγελία της σύμβασης τους μιας και ο μεγιστάνας Παρασκευαϊδης αρνείται να τις δώσει. Ταυτόχρονα πρόκειται για εργαζόμενους που βρίσκουν μεροκάματα συνήθως με σύμβαση μιας μέρας ή 1 μήνα. Σχέσεις εργασίας που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που στηρίζουν τα κέρδη των Ξενοδόχων.
  4. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας το ΙΚΑ δεν αναγγέλθηκε στο πλειστηριασμό για το σύνολο των οφειλών του μεγιστάνα Παρασκευαϊδη και την οριστικοποίηση όλων των ενσήμων των εργαζομένων μέχρι την ημερομηνία της νόμιμης απόλυσης τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν 6 μήνες ένσημα!

 

Οι εργαζόμενοι του ATHENS LEDRA συνεχίζουμε και αντιστεκόμαστε στη πολιτική της κυβέρνησης και στα σχέδια της εργοδοσίας. Δεν ελπίζουμε στη κάλπικη προπαγάνδα περί της ανάπτυξης γιατί ξέρουμε ότι αυτή ανάπτυξη αφορά μια χούφτα εκμεταλλευτές όπως ο Παρασκευαϊδης. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και όλοι οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό της Αττικής αλλά και όλης της χώρας. Κάθε νίκη που θα έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου, αποτελεί νίκη για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμη μας είναι η αλληλεγγύη και η ενότητα μας.

Δεν έχουμε παρατήσει τις κατακτήσεις μας. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα μας.

Στέλνουμε μήνυμα στη κυβέρνηση, τον Παρασκευαϊδη αλλά και το νέο εργοδότη ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

  1. Άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να υλοποιηθεί η δέσμευση για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά, με τη διασφάλιση όλων μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
  2. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, υπερημερίες.
  3. Να καταβληθεί άμεσα νέα έκτακτη  επιδότηση  1000 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που είχαν σχέση εργασίας με το Ξενοδοχείο μέχρι την αναστολή λειτουργίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...