Ανακοίνωση Συνδικάτου Φαρμάκου για τη Συνέλευση του Συνδικάτου Κυριακή 19 Νοέμβρη Αίθουσα Λογιστών στις 10.30 το πρωί

Δημοσιεύτηκε στις

 

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2017 ΩΡΑ 10.30Π.Μ., ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΝΝΙΓΟΣ 27

 ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:

1. Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

2. ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

3 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΑΥΦΕ

 

Η επίθεση που δεχόμαστε από συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κεφάλαιο, Ε.Ε..δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν παλιά και νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, δικαιώματα που αφορούν την ζωή μας όπως υγεία, παιδεία, ελεύθερο χρόνο, με βάση τις ανάγκες μας.

Η συγκυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα μας καλούν να βάλουμε πλάτη, τώρα που <<έρχεται η ανάπτυξη>>, να δεχτούμε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν την ζωή μας. Να δεχτούμε να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα, σε συνθήκες εντατικοποίησης και τρομοκρατίας. Μας καλούν να στηρίξουμε τις επιλογές τους, το μόνο που κάνουν είναι να νομοθετούν με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των εργοδοτών μας του κεφαλαίου, σε βάρος της δικής μας ζωής.

Γνωρίζουν παρά πολύ καλά ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα. Φροντίζουν να φέρουν νομοσχέδιο που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα της οργάνωσης μέσα στους εργασιακούς χώρους, αξιοποιώντας και την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη να περάσουν οι σχεδιασμοί τους.

Θέλουν να χτυπήσουν την δράση του ταξικού εργατικού κινήματος που όλα αυτά τα χρόνια με εμπιστοσύνη απέναντι στους εργαζόμενους αγωνίζεται για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, αγωνίζεται για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα που διεκδικούμε

Είναι βαθιά γελασμένοι ότι θα μπορέσουν να βάλουν φρένο στην ανάγκη που έχουμε, να ζούμε με αξιοπρέπεια, με ανθρώπινες συνθήκες, με δικαιώματα.

 ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 Για αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στην γενική συνέλευση του κλάδου μας, να συζητήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας, την επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία, με την τρομοκρατία, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις.

Να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους, να αγωνιστούμε στο πλάι του συνδικάτου μας για τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Να ενταχθούν στην μάχη όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα από τι εργασιακές σχέσεις έχουν προσληφθεί. Είναι καθαρό ότι η μάχη για την συλλογική σύμβαση αφορά όλους τους εργαζόμενους, δεν είναι μόνο το ύψος του μισθού που διεκδικούμε, είναι και οι όροι κάτω από τους οποίους θα εργαζόμαστε, όπως το ωράριο, το πενθήμερο, οι συνθήκες εργασίας,τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, άδειες, τον ελεύθερο χρόνο, και άλλα.

Να συζητήσουμε για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, την κατάσταση που βρίσκεται πλέον το ταμείο μας το ΤΕΑΥΦΕ.

Την υπεράσπιση του δικαιώματος σε κάθε εργαζόμενο να έχει κατοικία, την οργάνωση αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης των τραπεζών να κατασχεθούν σπίτια συναδέλφων μας με τους πλειστηριασμούς.

Η συγκυβέρνηση εκτός της ήδη εκτεταμένης φοροληστείας που μας έχει επιβάλλει, φρόντισε να βάλει τους εργαζόμενους στην ιατρική ενημέρωση να πληρώσουν φόρο για την χρήση των εταιρικών αυτοκινήτων, δηλαδή την φορολόγηση των εργαλείων δουλειάς. Δεν λογαριάζουν τίποτα σήμερα φορολογούν τους ιατρικούς επισκέπτες με αυτό τον τρόπο, αύριο θα ζητήσουν από τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε διάφορα πόστα στην αποθήκη, στο εργοστάσιο, στα γραφεία, στο φαρμακείο, την φορολόγηση των εργαλείων δουλειάς που χρησιμοποιούμε. Άμεσα να απαιτήσουμε να παρθεί πίσω αυτό το μέτρο, το κόστος της φορολόγησης να το επωμιστούν οι εργοδότες.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...