Ανακοίνωση Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών : Όλοι και όλες την Τετάρτη 5 Ιούλη στις 18.00 στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες στους χώρους δουλειάς στον κλάδο. Αποδεικνύεται στην πράξη και στον κλάδο μας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή πάνε χέρι-χέρι. Η εργοδοσία αποθρασυμένη από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εντείνει την επίθεση προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς και να εφαρμόσει νέο κύκλο επίθεσης χωρίς να έχει εμπόδια. Μπαίνει σε εφαρμογή αυτό που έλεγε τόσο καιρό η κυβέρνηση “σηκώνουμε κάθε εμπόδιο από το δρόμο της ανάπτυξης”. Αυτή είναι η ανάπτυξη των καπιταλιστών, απαιτεί και άλλο από το αίμα των εργατών, φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, ανοργάνωτους.

 Ήδη από την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη στην COSMOTEEVALUE συνάδελφοι κλήθηκαν να λογοδοτήσουν στην εργοδοσία, γιατί προπαγάνδιζαν την απεργία, γιατί μιλάνε με συναδέλφους μέσα στη δουλειά. Η εργοδοσία σε όλο τον κλάδο προχώρησε την ημέρα της απεργίας σε πρωτόγνωρο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα με τις εκλογές του ΣΕΤΗΠ και κατά τη διάρκεια των εκλογών του επιχειρησιακού σωματείου στη UNIFY, η επιχείρηση έστειλε σύσταση στους υποψηφίους της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στην EUROPEANDYNAMICS στις 17 Ιούνη, την τελευταία ημέρα των εκλογών του ΣΕΤΗΠ, απολύθηκε πρωτοπόρος συνάδελφος, ο οποίος ήταν μάλιστα και υποψήφιος με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, τις δυνάμεις δηλαδή του ΠΑΜΕ. Στη CYTA κατά τη διάρκεια των εκλογών συνάδελφοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με προσωπικές επιπλήξεις. Στον όμιλο VODAFONE στις 29 Ιούνη, απολύθηκε άλλος ένας συνάδελφος υποψήφιος στις εκλογές με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και στον ΠΑΣΕ-VODAFONE και στο ΣΕΤΗΠ, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στην επίθεση που είχε εξαπολύσει η διοίκηση της εταιρείας. Και τα φαινόμενα δε σταματούν εδώ. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από συναδέλφους στον κλάδο. Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι ότι η επιχείρηση INFOASSIST έχει προσθέσει ως προαπαιτούμενο στη σύμβαση για την πρόσληψη να βεβαιώσει ο εργαζόμενος ότι δεν είναι εκλεγμένος σε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο.

 Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

οργάνωση παντού να ’ρθουν τα πάνω κάτω.

 Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του συνδικάτου μας, η αύξηση που ξεπέρασε το 52%, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο ΣΕΤΗΠ, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, ήταν αποτέλεσμα της δράσης του συνόλου των μελών του συνδικάτου μας. Το γεγονός ότι δεν αφήσαμε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα το οποίο δεν ανοίξαμε, το γεγονός ότι οι σωματειακές επιτροπές δυνάμωσα, οργανώνοντας τον αγώνα των εργαζομένων, οι μάχες που δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, αύξησε το κύρος του ΣΕΤΗΠ. Τα αποτελέσματα αυξάνουν τη δύναμη του, δηλαδή τη γραμμή εκείνη στο κίνημα του κλάδου, που πάει απέναντι στην πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των μονοπωλίων, που δείχνει το ποιά πρέπει να είναι η κατεύθυνση του αγώνα μας, που βάζει στο στόχαστρο την εξουσία όλων αυτών και παλεύει για την εξουσία των εργατών. Είναι ΚΑΡΦΙ στο μάτι της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί να επιβάλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς σε όλο τον κλάδο προκειμένου να χτυπήσει και άλοο τα δικαιώματά μας, ώστε να διασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία της.

 Αυτά συμβαίνουν και σε μια σειρά άλλους κλάδους. Όπου και αν κοιτάξει κανείς το βλέπει γύρω του τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη. Όπως στον κλάδο του τουρισμού που αναμένονται 30 εκατ. Τουρίστες δηλαδή νέο ρεκόρ αφίξεων και οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απλήρωτες ώρες δουλειάς. Στους ΟΤΑ «ενοχλούσαν» τα σκουπίδια και όχι ότι χιλιάδες εργάτες χάνουν τη δουλειά τους. Στο εμπόριο δεν θέλουν να αφήσουν ούτε την Κυριακή σαν ημέρα ανάπαυσης και άλλα πολλά παραδείγματα

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/7 ΣΤΙΣ 18.00

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29

 

Το συνδικάτο μας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7 στις 18.00 στο υπουργείο εργασίας στην οδό Σταδίου 29. Ήδη η απάντησή μας είναι άμεση. Στην EuropeanDynamics οι εργαζόμενοι προχώρησαν ήδη σε τρίωρη στάση εργασίας στις 22/6 και οι εργαζόμενοι του ομίλου Vodafone στο κτίριο του Φαλήρου σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 30/6. Η σχεδόν καθολική συμμετοχή είναι ένα πρώτο βήμα στην κλιμάκωση που χρειάζεται για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Το χτύπημα αυτό της εργοδοσίας δείχνει ακριβώς τι φοβούνται. Την οργανωμένη δράση των εργαζομένων, τον αγώνα και την διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες μας. Απέναντί μας είναι η κυβέρνηση η οποία υλοποίησε ότι παρήγγειλαν οι εργοδότες. Τώρα ετοιμάζει και νέο νόμο για τα αφεντικά για να περικόψει όσες εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει. θωρακίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων και των επιχειρήσεων αλλά και του κράτους τους!

 Οι συνάδελφοι στην European Dynamics και στη Vodafone θα προχωρήσουν σε συνελεύσεις την Δευτέρα 5/7 για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Καλούμε τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να δυναμώσουν τώρα το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να δυναμώσουν την οργάνωση συνολικά στον κλάδο. Να γίνουν μέλη και στο κλαδικό και στα επιχειρησιακά σωματεία. Εμείς έχουμε την δύναμη με τον οργανωμένο αγώνα μας. Δεν μας πτοεί η τρομοκρατία των εργοδοτών. Αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο να συνεχίσουμε την πάλη μας, απέναντι στην πολιτική που γεννά τα δεινά που βιώνουμε σήμερα. Η πάλη μας με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, η οργάνωση και ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι η προμετωπίδα της πάλης μας.

 Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν θέση καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές πρακτικές και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

http://www.setip.gr[email protected]

τηλ: 2108227887

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...