Ανακοίνωση Συνδικάτου Οικοδόμων : Συμμετέχουμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση 6 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46)

 

Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου – Συμμετέχουμε στις αποφάσεις

 

Εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που θα γίνει 19-20 Νοέμβρη

 Οργανώνουμε την άμυνα – Περνάμε στην αντεπίθεση

 

Η ανάγκη ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος γέννησε το ΠΑΜΕ πριν από 17 χρόνια. Ήρθε να καλύψει την ανάγκη για ένα διακριτό, ταξικό πόλο στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα.

Από τότε που συγκροτήθηκε, το 1999, δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες σκληρές μάχες, με όλες τις μορφές πάλης, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Από τότε μέχρι σήμερα, με την ακούραστη και ασταμάτητη δράση μας για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, το ΠΑΜΕ αναγνωρίζεται πλατιά από όλους τους εργαζόμενους ως η πιο συγκροτημένη, αγωνιστική και μαχητική δύναμη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Τι είναι το ΠΑΜΕ και ποια η συμβολή του στον αγώνα των εργαζομένων:

Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη ή κομματικός φορέας. Είναι μέτωπο οργανώσεων της εργατικής τάξης, συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα με βάση πλαίσιο στόχων πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, με γραμμή σύγκρουσης με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ.

Με αυτή τη γραμμή, αλλά και με τη δράση μας, με το παράδειγμα του κάθε αγωνιστή που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μέσα από το σωματείο και δρα στον κλάδο και στον τόπο δουλειάς του, δώσαμε πνοή και ζωντάνια στο εργατικό κίνημα. Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, να αναδειχτεί ότι μπορεί να υπάρχει άλλη προοπτική από αυτή που μας προετοιμάζουν.

Τι είναι η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και ποιοι συμμετέχουν:

Η συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, ζωντανή διαδικασία όπου τον λόγο θα τον έχουν οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων που θα βρεθούν εκεί με απόφαση του σωματείου τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Εκπροσωπούν και μεταφέρουν τον προβληματισμό και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι εργάτες στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Δεν έχει καμία σχέση με τα εκφυλισμένα συνέδρια της ΓΣΕΕ που γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά σε άδειες καρέκλες. Δεν έχει καμία σχέση με τους διάφορους «κοινωνικούς διαλόγους» όπου συζητιούνται τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι για να ανέβει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Τι θέματα θα συζητηθούν:

Επιδιώκουμε οι συζητήσεις και οι αποφάσεις μας να ανοίξουν νέους δρόμους για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας. Να είναι εφαλτήριο για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του κινήματός μας, για νέα άνοδο των αγώνων μας.

Κίνημα πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, απαλλαγμένο και χειραφετημένο από την εργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις. Κίνημα μαζικό, με ενεργό συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, ικανό να οργανώνει την λαϊκή πάλη και να προωθεί τη λαϊκή συμμαχία, ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, όλους όσους υποφέρουν από την καταπίεση των μονοπωλίων.

Οι λογικές και οι πρακτικές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού – παλιού και νέου – έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Έβαλαν πλάτη σε όλα όσα τραβάμε σήμερα, καλλιέργησαν αυταπάτες, την αναμονή, τη συναίνεση, την ταξική συνεργασία. Αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για την αποτελεσματικότητα του κινήματος, δεν μπορεί να υπάρχει κοινή δράση με αυτούς ή ανοχή. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν!

Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα! Αντιπαλέψαμε την αντιλαϊκή πολιτική, καθυστερήσαμε την ψήφιση αντεργατικών νόμων και αποτρέψαμε την εφαρμογή τους.

Συνάδελφε,

Είμαστε για 2η φορά με κυβέρνηση «αριστερά» και μάλιστα στο 2ο χρόνο κι ο καθένας καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να συνεχίσει το έγκλημα των προηγούμενων, να φορτώσει δηλαδή όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, έτσι ώστε να βγουν οι εργοδότες με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Στα ήδη ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν να «κουμπώσουν» κι αυτά που πήραν αυτοί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα παραπέρα υποβάθμιση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας.

Φέρνουν νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο θα έχει να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Ήδη τα δικαστήρια βγήκαν σαν «λαγοί» της κυβέρνησης, με την πρόσφατη απόφασή τους, να παγώσουν τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μετά από την προσφυγή των τραπεζιτών και του εργοδοτικού σωματείου της ALPHABANK, με το σκεπτικό ότι οι εργάτες και τα δευτεροβάθμια όργανά τους δεν είναι ικανοί να κρίνουν αν ένα σωματείο έκανε κανονικά εκλογές ή παράτυπα.

Ετοιμάζουν νέα επίθεση με το νόμο για τα εργασιακά, όπου μαζί με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ κ.τ.λ. θέλουν να κόψουν το δωροαδειόσημο, το επίδομα ανεργίας, που θα το δίνουν στους εργοδότες.

Το πρόβλημα το ζεις στο πετσί σου, δε χρειάζονται περιγραφές. Δοκίμασες και την εναλλαγή κυβερνήσεων και το σιχτίρισμα και τη λογική του μικρότερου κακού. Τώρα, έμαθες πως από το «σχίσιμο» προχώρησε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου! Κατάλαβες πως η σημερινή κυβέρνηση ήρθε να εξυπηρετήσει καλύτερα την πολιτική των μεγαλοκατασκευαστών, των βιομηχάνων, του κεφαλαίου. Να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Το μόνο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα είναι η δικιά σου δύναμη!

Για σκέψου, αν ήταν καθολική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, θα είχαν τη δυνατότητα να περάσουν αυτά τα μέτρα; Αν όλοι οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές ήταν οργανωμένοι και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου, θα υπήρχε φόβος και μοιρολατρία;

Δες γύρω σου τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για έργα, όπως αντιπλημμυρικά, για να μην πνίγεται ο κόσμος και καταστρέφονται οι περιουσίες των λαϊκών νοικοκυριών, αντισεισμικά, για να μη θρηνούμε θύματα από τους σεισμούς όπως πρόσφατα στην Ιταλία, από σχολεία, για να μην κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε κοντέινερ, από νοσοκομεία, ιατρεία, από λαϊκές κατοικίες, για να πάψουμε να μένουμε στο νοίκι ή να χρωστάμε το σπίτι μας στην τράπεζα.

Αυτοί όμως, αντί να χρηματοδοτήσουν τέτοια έργα, δίνουν τα λεφτά στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ, σε νέους αναπτυξιακούς νόμους για την παραπάνω χρηματοδότηση του κεφαλαίου. Χαρατσώνουν τον κοσμάκη για να νομιμοποιήσει ένα σπιτάκι που έκανε. Από τα πρόστιμα που πάνε στο ΙΚΑ, αντί να τα αποδώσουν στους οικοδόμους με διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, αξιοποιούν αυτά τα ποσά για να κλείσουν τρύπες που δημιουργούν με τις χαριστικές ρυθμίσεις, το τζογάρισμα που κάνουν με τα αποθεματικά των ταμείων κ.τ.λ.

Συνάδελφε,

Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη συζήτηση, στις αποφάσεις και στην οργάνωση του αγώνα, ώστε να βγούμε επιθετικά και να διεκδικήσουμε:

  • υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ύψος του 2009 και κάλυψη των απωλειών.

  • μέτρα για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.

 

  • επιδότηση της ανεργίας με 600 ευρώ, για όλη την περίοδο αυτής και αναγνώριση του χρόνου αυτού ως συντάξιμου.

  • διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).

  • μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας

 

Συνάδελφοι,

Μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να μπει λουκέτο στα Συνδικάτα, απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου.

 

Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή κινητοποίηση. Προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ (ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46)

 

 

Οκτώβρης 2016

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...