Ανακοίνωση Συνδικάτου ΚΙΔΕ για απολύσεις στα πλυντήρια Spick & Span

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο καταγγέλει την εργοδοσία των βιομηχανικών πλυντηρίων SpickandSpan για τις μαζικές απολύσεις και την προκλητική απάντηση σε παρέμβαση του Συνδικάτου για την ανάκληση τους ότι οι εργαζόμενοι «αξιολογήθηκαν».

Όλο το προηγούμενο διάστημα ξεζούμιζε τους συναδέλφους με τις ατελείωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες στο χώρο εργασίας και τώρα τους αξιολογεί ως μη παραγωγικούς και άχρηστους.

Γέμισε τα σεντούκια της από την άγρια εκμετάλλευση και τώρα πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων τους πετάει στο δρόμο της ανεργίας για να προστατεύσει την κερδοφορίας της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα της «δίκαιης» ανάπτυξης τους. Για την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους μεγαλώνουν την εκμετάλλευση μας.

Η εργοδοσία εκδικητικά προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου που είχε αντιδράσει στην αντεργατική μεθόδευση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους, τυχόν λάθος κατά τη διαδικασία της παραγωγής, μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση της προστασίας του μεροκάματου, της θέσης εργασίας στα χέρια τους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να σταθούν με κάθε τρόπο στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων, να μην επιτρέψουν καμία άλλη απόλυση.

Εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς μπορούμε να βάλουμε μόνο με την οργάνωση μας, τη συλλογική πάλη και δράση. Αυτός είναι ο φόβος της εργοδοσίας, γι’ αυτό τρομοκρατεί με απόλυση όποιον σηκώνει κεφάλι.

Αποτελεί διαχρονική επιδίωξη της το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη και άλλων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για να μην κουνιέται φύλο στους τόπους δουλειάς, να τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, να απολύουν και να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.

Καταγγέλουμε εργοδοσία και κυβέρνηση για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής παρέμβασης του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, 6:30μ.μ. Στο Σύνταγμα. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στη νέα αντεργατική επίθεση που προετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία με την 3η αξιολόγηση και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

Απαιτούμε:

  • Ανάκληση των απολύσεων. Καμία νέα απόλυση.

  • Να πάρει θέση το ΣΕΠΕ για την καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.

  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων παλιών και νέων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...